Isteria prețurilor la benzină. Ce amendă a primit compania VINOVATĂ
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
ANPC a fost în control și a acționat
ANPC a fost în control și a acționat
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a prezentat rezultatele controlului efectuat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor la peste 70 de staţii de carburant pe întregul teritoriu al ţării

Cărbunaru a menţionat că cea mai mare amendă, de 100.000 lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanţi în România care are pe teritoriul naţional 215 staţii. El a adăugat că, odată cu amenda, a fost propus şi semnat deja ordinul preşedintelui ANPC de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburanţi.

"Staţia de la Beiuş, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri prin nivelul extrem de ridicat şi de nejustificat al preţului practicat, a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind propusă şi semnată şi în acest caz decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte. Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pe lângă sancţiunea dată, pe lângă amendă, implică şi revenirea la preţul anterior", a explicat Cărbunaru.

Acesta a menţionat că în multe din aceste nereguli depistate de ANPC "s-a constatat faptul că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la preţuri mai mari", fiind vorba de stocuri preexistente, nu de noi stocuri de carburant.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că există încă patru decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte emise pentru alţi operatori economici, din Cluj şi din Galaţi, aceste ordine implicând revenirea la condiţiile comerciale oferite de operatorul economic consumatorilor înainte de momentul respectiv.fiscale şi companiile implicate. 

Citește și Scuze și banii înapoi! Un lanț de benzinării recunoaște că a umflat prețurile

e mai întâmplă și minuni în România, nu doar grozăvenii, precum istoria de miercuri cu prețurile la benzină, care a condus la luarea cu asalt a benzinăriilor de către proprietarii de autoturisme. Imaginile cu inteminabele cozi vor mai circula, probabil, pe rețelele sociale, la fel cum vor continua, probabil, dezbaterile despre cine este vinovat, despre ce este de făcut și despre atitudinea autorităților. Există însă și un exemplu de comportament care ar trebui urmat și de alții. 

Este vorba despre un lanț mic de benzinării, Eso Petrol, care deține mai multe stații de distribuție în zona de centru și de vest a României, care, după ce a cerut scuze clienților pentru situația creată, a anunțat că înapoi diferența de bani adăugată nejustificat la combustibili "în urma deciziilor impulsive".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel