Isterie carburanţi. Ministrul Câciu: Cinism! Nimeni nu poate profita de sute de mii de români
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Câciu, despre decizia Standard & Poor's: Este un semnal extrem de important
Adrian Câciu, despre decizia Standard & Poor's: Este un semnal extrem de important
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit despre controalele la companiile din domeniul petrolier. 

"Guvernul României şi implicit Ministerul Finanţelor nu tolerează şi nu vor tolera manipularea în pieţe, distorsiuni în cadrul acestora, practici comerciale inadecvate sau incorecte, mai ales în situaţia economică complicată prin care trecem. Am fost profund revoltat de ceea ce am văzut ieri pe piaţa combustibilului mai ales în contextul în care barilul a scăzut ieri cu 20 de dolari.

Drept pentru care, din dispoziţia primului ministru, încă de aseară echipele din cadrul ANAF - Agenţiei Naţionale Antifraudă Fiscală au demarat controale ample împreună cu comisarii de la ANPC şi reprezentanţii Consiliului Concurenţei la tot lanţul de comercializare din piaţa combustibilului. Controalele vor viza modul în care s-a construit preţul, atitudine sau elementele de speculă şi comportamentul şi conduita comercianţilor văzută ieri de toată lumea. Aşa cum am promis, Guvernul va proteja cetăţenii şi economia României în această situaţie complicată generată de conflictul din Ucraina.

Îndemn cetăţenii României şi antreprenorii la calm şi la încredere că autorităţile îşi vor face treaba, iar pe cei care au greşit îi asigur că sancţiunile vor fi aplicate ferm şi la nivelul maxim", a afirmat joi Adrian Câciu, într-o declaraţie transmisă pe pagina sa de Facebook.

VIDEO: 

 

Citeşte şi: Premierul Ciucă anunţă CONTROALE la toate companiile petroliere din România, după isteria de la benzinării

 

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru. Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

După şedinţă, premierul a anunţat că a dispus controale la toate companiile petroliere din ţara noastră, după isteria de miercuri seara de la benzinării.

"Am activat, încă de aseară, instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. În această dimineață, am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri.
Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina. 

Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea.
România este o țară sigură, în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică", a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel