Italia reacţionează după ce Rusia a trecut o filială Ariston sub controlul Gazprom
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Moscova / Sursa: flickr.com
Moscova / Sursa: flickr.com
Italia reacţionează după ce Rusia a pus mâinile pe filiala Ariston Thermo Group.

Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, transmite France Presse.

''Guvernul cere clarificări cu privire la naţionalizarea Ariston Thermo Group'', o companie specializată în echipamente de încălzire şi apă caldă, a declarat el pe reţeaua de socializare X, fostul Twitter.

Lucrăm, de asemenea, cu Bruxelles-ul şi suntem în legătură cu Germania, în condiţiile în care şi compania Bosch a fost vizată, a adăugat el.

Într-un alt mesaj, Tajani a spus că a discutat cu conducerea Ariston şi că Roma "este alături de companii, gata să le protejeze pe toate pieţele internaţionale".

Preluarea a fost consemnată într-un decret rusesc publicat vineri, deşi datat joi şi semnat de preşedintele Vladimir Putin.

Potrivit textului, acesta transferă controlul a 100% din acţiunile deţinute de Ariston în companii ruseşti către Gazprom Household Systems, o filială a gigantului rus de stat Gazprom.

De la invazia Ucrainei, Moscova a confiscat filialele ruseşti ale mai multor companii occidentale, inclusiv Danone şi producătorul danez de bere Carlsberg, plasându-le sub ceea ce descrie drept "control temporar" şi prezentând aceste măsuri ca fiind un răspuns la sancţiunile occidentale impuse companiilor ruseşti.

Oficialii occidentali şi unele dintre aceste companii au denunţat "naţionalizarea" de către Moscova a proprietăţii private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...


pixel