Inginerii JLR din Budapesta vor lucra din 2019 cu angajaţii companiei din Marea Britanie şi din alte regiuni.
"Echipa din Budapesta va completa echipa de asistenţă tehnică şi furnizorii din regiune, precum şi echipele noastre din Regatul Unit", a afirmat Nick Rogers, directorul diviziei de inginerie al JLR.
La rândul său, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat: "Decizia celui mai mare producător auto britanic de a deschide biroul de inginerie din Ungaria reconfirmă strategia noastră privind investiţiile străine şi în special cele din sectorul auto".
Săptămâna aceasta, grupul german Daimler AG a lansat Academia Mercedes-Benz, un centru de instruire situat lângă fabrica din Kecskemet (centrul Ungariei), unde sunt produse automobile Mercedes-Benz. Valoarea investiţiei se ridică la trei miliarde de forinţi, iar statul a acordat o subvenţie de 622 de milioane de forinţi.
Luna trecută, Comisia Europeană a stabilit că sprijinul de stat în valoare de 125 de milioane de euro, acordat de Slovacia Jaguar Land Rover îndeplineşte reglementările UE privind ajutorul de stat.
Subvenţia atribuită Jaguar va contribui la dezvoltarea regiunii Nitra, fără a afecta concurenţa pe piaţa unică, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
"Investigaţia noastră a confirmat că ajutorul de stat de 125 de milioane de euro acordat JLR de către Slovacia pentru proiectul construirii unei noi fabrici auto în regiunea Nitra este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat. Investigaţia a arătat că ajutorul de stat era necesar pentru ca Jaguar Land Rover să decidă să investească în Europa şi nu în Mexic. De asemenea, investiţia va contribui la crearea de locuri de muncă, la dezvoltarea economică şi la competitivitatea unei regiuni dezavantajate", a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.
Jaguar Land Rover, deţinut de grupul indian Tata Motors, investeşte 1,4 miliarde de euro pentru a construi o facilitate de producţie în regiunea Nitra (Slovacia), o zonă eligibilă pentru ajutor regional, conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat. Capacitatea de producţie a uzinei va fi de 150.000 de maşini pe an, iar numărul locurilor de muncă directe create de acest proiect este estimat la 3.000.
Slovacia a notificat Comisia Europeană că intenţionează să acorde pentru construirea uzinei un ajutor de stat în valoare de 125 de milioane de euro - suma maximă care poate fi acordată pentru un astfel de proiect.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...