Japan Airlines anunță comandă pentru 32 de avioane Airbus și 10 Boeing
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Avion / FOTO: Freepik
Avion / FOTO: Freepik
Compania își reînnoiește flota, pariind pe o creștere a capacității sale operaționale la nivel internațional.

Compania aeriană Japan Airlines (JAL) a anunțat joi că a plasat o comandă pentru 32 de aeronave de la producătorul european de avioane Airbus și 10 de la grupul american Boeing.

Potrivit prețurilor de catalog, această comandă masivă pentru 21 de Airbus A350-900, 11 Airbus A321neo și 10 Boeing 787-9 reprezintă 1,87 trilioane de yeni (12,9 miliarde de dolari), a precizat spus JAL. Livrările acestor aparate se vor derula, potrivit estimărilor, pe parcursul a aproximativ șase ani, începând cu anul financiar 2027/28 al grupului (începând cu 1 aprilie 2027).

Unul dintre cele 21 de aeronave A350-900 trebuie livrat însă în  anul financiar 2025/26, pentru a înlocui aeronava de același model pe care JAL a pierdut-o într-o coliziune la sol la începutul lunii ianuarie pe aeroportul Tokyo-Haneda. Acest accident nu a provocat victime în rândul celor 379 de pasageri și membri ai echipajului avionului JAL, toți reușind să scape înainte ca acesta să fie complet distrus de flăcări. Cinci persoane au murit la bordul celuilalt avion, folosit de paza de coastă japoneză.

Celelalte 20 de aeronave A350-900, precum cele 10 Boeing 787-9, vor fi destinate rutelor internaționale ale JAL, care dorește înainte de toate să-și consolideze conexiunile cu America de Nord, cu restul Asiei și cu India în special. Se așteaptă să fie livrate din 2028/29, cele 11 A321neos vor fi rezervate rutelor interne ale JAL în Japonia. 

Este prima sa comandă pentru acest model Airbus cu un singur culoar. La fel ca principalul său competitor All Nippon Airways (ANA), JAL a suferit foarte mult de pe urma prăbușirii traficului aerian către și dinspre Japonia în timpul pandemiei de Covid-19, arhipelagul și-a închis granițele pentru vizitatorii străini între 2020 și 2022.

Însă activitatea sa a crescut puternic de atunci, iar JAL intenționează să ofere rezultate pentru exercițiul financiar 2023/2024 care se încheie pe 31 martie, care să fie mai mari decât performanțele sale pre-pandemie. De asemenea, se așteaptă la o creștere puternică a rezultatelor sale în anii următori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel