Japonezii au descoperit un VIRUS nou și o infecție NECUNOSCUTĂ
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nici o zi fără informații surpriză
Nici o zi fără informații surpriză
Mai acum câteva zile, experții chinezi au catalogat drept iminentă apariția așa numitului ”virus X”, despre care nimeni nu își poate imagina cum va fi și ce va provoca. Pe acest fundal, informația din Japonia vine, oarecum, să confirme previziunea speciliștilor chinezi. Experții niponi au descoperit o boală provocată de o infecție necunoscută anterior.

Noul virus, căruia i s-a dat numele Yezo și pe care oamenii de știință japonezi au reușit să îl identifice, este transmis prin mușcăturile de căpușe, potrivit rezultatelor studiului realizat în acest sens de cercetătorii niponi în revista Nature Communications.

În 2014, Japonia a înregistrat primele cazuri de infecție cu un agent patogen necunoscut. Până în 2020, au existat șapte pacienți cu simptome similare. Cursul bolii a fost caracterizat de febră, iar numărul de leucocite și trombocite din sângele pacienților a scăzut.

Cercetătorii japonezi au izolat virusul din probele de sânge de la doi pacienți, ceea ce a permis analiza genetică a agentului patogen. Oamenii de știință au descoperit că sângele infectat conținea un agent patogen necunoscut anterior din familia Orthonairovirus, din care face parte și virusul febrei hemoragice Crimeea-Congo.

În 2019, doi pacienți au venit la spitalul din insula Hokkaido. Fuseseră mușcat de o căpușă și prezenta accese de febră. Un test de sânge a arătat că respectivele persoane fuseseră infectate cu un virus necunoscut. După aceea, oamenii de știință au verificat din nou probe de sânge de la pacienții care au prezentat simptome similare din 2014. Cercetătorii au identificat șapte cazuri de infecție cu Yezo.

Citește și Experții chinezi: Apariția VIRUSULUI X este iminentă

Pentru a determina sursa virusului, cercetătorii au examinat probe colectate de la animalele sălbatice din zonă. Anticorpi împotriva virusului au fost găsiți în probe de cerb sika și ratoni colectate între 2010 și 2020. În plus, cercetătorii au descoperit ARN-ul virusului în principalele specii de căpușe din insula Hokkaido.

Anterior, șeful Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) Gao Fu a vorbit despre apariția unui nou virus în viitor. În opinia sa, lumea s-ar putea confrunta cu „virusul X”, care este încă necunoscut științei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel