Japonezii au testat un program de muncă diferit. Succes total
Autor: Andreea Craciun
Data publicării:
Rezultat neașteptat al săptămânii de lucru de 4 zile
Rezultat neașteptat al săptămânii de lucru de 4 zile
Experimentul săptămânii de lucru de 4 zile a avut loc în luna august 2019 într-o țară în care munca este aproape un cult. Microsoft Japonia, unde a avut loc acest test, spune că vânzările sale au crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Bloomberg .

Așadar, în luna august, angajații Microsoft au avut liber cinci vineri la rând, zile plătite, ședințele au fost scurtate la maximum 30 de minute și au fost încurajate discuțiile online în defavoarea celor față în față. 92% dintre angajații intervievați s-au declarat mulțumiți de săptămâna de lucru de 4 zile.

Japonia se luptă să scurteze programul de lucru care este cel mai lung din lume, în timp ce resursa umană se apropie de o criză din cauza îmbătrânirii rapide a populației. Premierul Shinzo Abe cere ca programul de lucru să fie mai flexibil și reducerea muncii suplimentare.

Această țară schimbă toate regulile! A introdus săptămâna de muncă de patru zile

Testul din vară de la Microsoft a dus și la scăderea costurilor de 23% a energiei electrie și 59% mai puține pagini printare. Pe de altă parte unii manageri încă nu înțeleg schimbarea stilului de lucru iar unii angajați se tem că programul de lucru va deranja clienții.

Microsoft va mai face un astfel de exercițiu în această iarnă dar cu o altfel de abordare. De această dată, angajații vor fi încurajați să își ia zile libere din propria lor inițiativă ”într-un mod mai flexibil și mai inteligent”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel