Jeff Bezos acuză saudiții că i-au spart telefonul
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Jeff Bezos
Jeff Bezos
Telefonul mobil al lui Jeff Bezos a fost spart după ce a avut un schimb de mesaje cu prințul saudit Mohammed bin Salman, au declarat pentru Bloomberg surse din interiorul anchetei, scrie Bloomberg .

Investigatorii au descoperit ”amprente digitale” care sugerază că telefonul a fost spart de hackeri iar contul de Whatsapp al lui Salman a fost implicat în această operațiune.

The Guardian a relatat că atacul cibernetic asupra telefonului lui Bezos din 2018 a debutat cu un video infectat trimis din contul personal al lui bin Salman.

The Financial Times care confirmă elemente semnalate de The Guardian, spune că în anchetă a fost implicată o firmă de consultanță globală FTI Consulting însă aceasta a refuzat să confirme sau să infirme informațiile.

Jeff Bezos nu mai e cel mai bogat om. Din nou

Dezvăluirea vine la un an după divorțul surprinzător a lui Jeff Bezos de soția sa după 25 de ani de căsnicie, din cauza infidelității miliardarului, după ce detaliile relației extraconjugale au fost date publicității de The National Enquirer.

Gavin de Becker, consultand pe teme de securitate a lui Jeff Bezos, a declarat că el bănuiește că guvernul saudit ar fi accesat telefonul miliardarului înainte ca The National Enquirer a făcut dezvăluirile despe relația acestuia cu Lauren Sanchez dar nu a prezentat nicio probă directă care să vină în sprijinul afirmațiilor sale. De Becker a invocat relațiile strînse dintre publicație și saudiți cât și criticile aduse de The Washington Post, proprietatea lui Bezos, la adresa Arabiei Saudite după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Ambasada saudită din SUA a atacat afirmațiile și a cerut o investigație care să stabilească adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel