Jeff Bezos l-a detronat pe Elon Musk
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Jeff Bezos șie revendicat locul fruntaș în topul bogaților lumii
Jeff Bezos șie revendicat locul fruntaș în topul bogaților lumii
CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, și-a recăpătat titlul de cel mai bogat om din lume după ce l-a depășit pe CEO-ul Tesla, Elon Musk, potrivit datelor Forbes.

Acțiunile Tesla s-au închis la 796,22 dolari, în scădere cu peste 2,4%. Antreprenorul în vârstă de 49 de ani l-a depășit pe Bezos în ianuarie când a deveni cea mai bogată persoană din lume, pe baza prețului crescut al acțiunilor Tesla și a pachetului său generos de plată.

Averea personală a fondatorului Amazon, care se află în cea mai mare parte în acțiunile Amazon, a crescut în ultimii ani împreună cu prețul acțiunilor companiei. Bezos a continuat să creeze noi repere ale bogăției. În august anul trecut, el a devenit prima persoană care a văzut creșterea valorii sale nete la peste 200 de miliarde de dolari, iar în 2018 a devenit cel mai bogat om din lume din istoria recentă, când averea sa personală a urcat la peste 150 de miliarde de dolari.

Citește și: Încleștare între Elon Musk și Jeff Bezos. Ce reproșează șeful Tesla

Bezos a devenit din nou cea mai bogată persoană din lume, în timp ce se pregătește să părăsească poziția de CEO al Amazon. La începutul acestei luni, Bezos a anunțat că va ceda cârma către Andy Jassy. Se așteaptă ca Bezos să urmărească în continuare compania pe care a fondat-o, dar va avea mai mult timp să se concentreze asupra altor proiecte, inclusiv Blue Origin și cotidianul The Washington Post, precum și întreprinderile filantropice Bezos Earth Fund și Amazon Day 1 Fund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel