Jianu: România ar trebui să se pregătească din punct de vedere economic

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Florin Jianu
Florin Jianu
România trebuie să se pregătească din punct de vedere economic, în condiţiile în care există potenţialul unei crize globale pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus, astfel că statul trebuie să investească în infrastructură, în domenii cheie pentru a impulsiona şi a susţine economia, a declarat luni, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"România ar trebui să se pregătească din punct de vedere economic pentru ceea ce va urma. Crizele când vin sunt emoţionale, nu stii de unde vin crizele economice globale. Există acest potenţial al unei crize globale în acest moment şi cred că România trebuie să se pregătească. Fac un apel către Guvernul României, către preşedintele ţării, acela de a avea întâlniri sistematice cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu partenerii sociali, de ce nu şi cu sindicatele, pentru a face analize constante şi continue asupra evoluţiei economice a României, dar şi a evoluţiei globale a economiei. (...) Cheia în pregătirea pe care România trebuie să o facă se poate simplifica la un singur cuvânt: investiţii. Deci nu trebuie să tăiem salarii, nu trebuie să strângem cureaua... În această perioadă, pentru a nu veni criza, statul trebuie să investească în infrastructură, în tot ceea ce înseamnă creşterea economică, în domenii cheie tocmai pentru a impulsiona şi a susţine economia", a menţionat Jianu.

3 cele mai mari probleme ale antreprenorilor români

Preşedintele CNIPMMR a subliniat că este dificil ca o economie mică să facă faţă unei crize globale, dar ceea ce poate face este să prevină şi să diminueze efectele.

"Cred că pe câteva paliere ar trebui să ne uităm: Care sunt schimburile economice ale României cu China? Sunt ele afectate în acest moment? Ce domenii sunt afectate? Care va fi perspectiva imediată? Aceste lucruri trebuie făcute de Guvern. Implicaţiile coronavirusului nu sunt numai pe moneda naţională. Acolo fiind implicate schimburi comerciale, cu siguranţă moneda naţională va fi afectată, dar în acelaşi timp stabilitatea din punct de vedere bancar a României şi financiar macroeconomic nu ridică mari semne de întrebare în acest moment. Noi trebuie să ne pregătim pentru ce va veni", a mai spus Florin Jianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

BVB

Bursa de Valori București începe săptămâna cu evoluții mixte

BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Investitorii români sunt îngrijorați
Indici bursieri
Autoturisme noi, transportate pe un trailer / Foto: Freepik

Furnizorii auto își joacă viitorul la bursă

Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...

Marcel Boloș
Bani

Băncile au împrumutat statul cu peste 540 milioane lei

Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.

Foto: Freepik.com
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Diamante
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă

pixel