Jocurile de noroc încep să aibă probleme? Noi modificări legislative
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Publicitatea pentru aceste activitați va fi interzisă
Publicitatea pentru aceste activitați va fi interzisă
Se întrevăd probleme pentru cazinouri și jocurile de noroc în general dar și pariurile dat fiindcă pe masa de lucru a senatorilor se află o modificare legislativă care vizează aceste activități.

Este vorba despre Legea 148/2000 care reglementează publicitate cât și Legea 504/2002 care reglementează audiovizualul.

Dacă modificările care se află acum în dezbatere vor fi aprobate, atunci reclamele la jocuri de noroc și cazinouri vor fi interzise.

Această măsură este propusă deoarece jocurile de noroc și pariurile favorizează apariţia şi instalarea adicţiilor, iar dependenţa de jocurile de noroc a fost introdusă recent în categoria bolilor psihice extrem de grave.

Așadar, noua modificare va duce la interzicerea promovării cazinourilor, jocurilor de noroc cât și a pariurilor sportive. De reținut este faptul că activitatea în sine a acestui fel de afacere nu va fi afectată, ci doar reclama pentru acestea va fi interzisă.

Așadar dacă modificarea va fi aprobată și va intra în vigoare, Legea 504/2002 va stabili că “orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri este interzisă”, iar Legea 148/2000, că “se interzice orice formă de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri”, notează Avocatnet.

În Legea Legea 148/2000 va scrie că se interzice publicitatea care favorizează apariţia şi instalarea adicţiilor definite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în contextul în care, potrivit inițiatorilor, această instituție a introdus recent dependenţa de jocurile de noroc în categoria bolilor psihice extrem de grave.

Nerespectarea interdicțiilor privind anumite comunicări comerciale audiovizuale, în categoria cărora vor fi introduse și cele legate de cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri, pot fi sancționate, potrivit Legii 504/2002, cu amendă de la 10.000 la 200.000 de lei.

Pe de altă parte, conform modificărilor la Legea 148/2000, încălcarea prevederilor legate de interzicerea oricărui forme de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri va fi sancționată cu amendă de la 10.000 la 50.000 de lei.

“Această propunere instituie interdicţie pentru promovarea comercială (spoturi publicitare) şi nu introduce o interdicţie pentru domeniul economic al jocurilor de noroc sau al pariurilor. Este important de precizat faptul că promovarea comercială agresivă a jocurilor de noroc sau a pariurilor afectează negativ, în mod principal, copiii şi tinerii care, indiferent de intervalul orar de difuzare a spoturilor publicitare, sunt cei mai predispuşi la adoptarea unor comportamente dăunătoare sănătăţii şi vieţii lor sociale”, explică inițiatorii măsurii în expunerea de motive.

Citește și:

Cel mai spectaculos zgârie nori se află în Macao

Construcția este creația firmei de arhitectură Kohn Pedersen Fox Associates și a costat 3,4 miliarde de dolari.

Clădirea este cazino și hotel și este localizat în Cotau Strip, Macao, China și este centrul industriei jocurilor de nocorc, care înregistează la ora actuală încasări de trei ori mai mari decât Las Vegas, scrie Bild.

Clădirea a fost desemnată cel mai frumos zgârie nori al anului 2018 de un juriu care a făcut selecția dintr-un număr de 500 de zgârie nori care au fost construiți anul trecut. Opțiunea juriului a fost justificată de design-ul inovativ al clădirii.

MGM Cotai are o înălțime de 151 de metri și este format din nouă cuburi care amintesc cutiile chinezești de bijuterii. Aceste ”cutii” puse una peste alta formează practic două turnuri care sunt conectate între ele.

Structura asimetrică și fațadele aurii este dinamică și fascinantă. Construcția cu 35 de etaje adăpostește un cazino care se întinde pe o suprafață de 1670 de metri pătrați și o sală polivalentă care are cel mai mare acoperiș din plasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel