Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Donald Trump insistă ca la noul Tratat de reducere a armamentului ofensiv (START-3) să adere și o a treia parte. În prezent, documentul este semnat de SUA și Rusia, dar Casa Albă vrea ca al treilea participant să fie China. Este posibil? Nu, susțin epxerții militari la unison, explicând că, spre deosebire de SUA și Rusia care dețin câte 6000 de focoase nucleare, China numără doar 300. În plus, în următorii 10 ani, Beijinul nu va putea să se apropie nici măcar semnificativ de acești indici.
Cel mult și-ar putea dubla propriul arsenal. Cu toate acestea, apreciază The National Interest, tensiunea va crește, ceea ce, într-un final, va conduce la o foarte serioasă confruntare politică.
Reprezentanul Statelor Unite, Marchall Billingslea a amenințat deja Rusia și China cu consecințe grave dacă Moscova și Beijing vor lansa o nouă cursă a înarmării. Doar și o astfel de declarație este suficientă pentru a trezi nervozitate în cele două capitale, afirmă experții americani, în opinia cărora, dacă se va ajunge la represalii, lucrurile ar putea scăpa de sub control. Deși alocă pentru înarmare mai puțini bani decât în trecut, Rusia deține suficient armament, iar Beijingul lucrează intens la modernizarea forțelor sale militare.
Citește și Cadou de la stat pentru fiecare locuitor al Beijingului
Exercitând presiuni asupra Moscovei, SUA speră să determine Rusia să întoarcă spatele Chinei. Dar autoritățile de la Kremlin au repetat, în ultimele luni, de nenumărate ori că relația cu Beijingul, care a dobândit o dezvoltare deosebită pe fondul sancțiunilor internaționale impuse Moscovei, este foarte importantă și nu are de gând să-și schimbe poziția în acest sens. China a afirmat același lucru. Ba mai mult, ambele țări au promis că legăturile lor vor deveni și mai strânse în contextul noii conjuncturi internaționale generată de pandemia de covid-19 și care, apreciază analiștii, a grăbit procesul de redresare a ordinii mondiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...