Joe Biden s-a alăturat greviștilor din industria auto americană
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Joe Biden
Joe Biden
Joe Biden a susținut demersul greviștilor din Detroit, alăturându-se acestora, muncitori ai celor trei mari constructori auto americani.

Președintele american Joe Biden s-a alăturat marți, la Detroit, Michigan, membrilor sindicatului United Auto Workers (UAW), care se află în grevă față de trei mari producători auto, General Motors, Ford și Stellantis.

Așa cum este știut, vizita sa a fost prima de acest fel, când un președinte american s-a alăturat unor muncitori aflați în grevă, relatează ziarul online Deutsche Welle.

Biden a declarat că cei trei mari producători auto din Detroit ar trebui să le acorde muncitorilor majorarea salarială pe care o cer, spunând că aceștia merită "mult mai mult". Întrebat dacă membrii UAW meritau o majorare de 40%, Biden a spus: "Da. Cred că ar trebui să poată negocia pentru asta".

Este a 12-a zi de grevă, iar Biden a fost deosebit de vocal în susținerea cauzei UAW.

"Fără acord, nu există roți", îi încurajează Biden pe muncitorii în grevă. Biden a declarat că muncitorii merită să aibă parte de profiturile record pe care le atrag cei trei constructori auto, "acum că industria își revine în forță".

Președintele UAW, Shawn Fain, l-a însoțit pe Biden la protestul care a avut loc la o unitate de distribuție de piese GM din Belleville, la vest de Detroit. Șeful sindicatului a descris situația ca fiind "definitorie pentru această generație" și a spus că muncitorii se află într-un "fel de război" împotriva "lăcomiei corporatiste".

 

Un război pentru voturi

 

Muncitorii UAW și-au început greva în urmă cu aproape două săptămâni. Printre revendicările lor se numără majorări care să reflecte creșterile salariale ale directorilor executivi, săptămâni de lucru mai scurte și siguranța locului de muncă în fața producției de vehicule electrice.

Apariția lui Biden în Michigan vine cu doar o zi înainte ca eventualul său contracandidat la alegerile prezidențiale de anul viitor, Donald Trump, să se deplaseze în acest stat în încercarea de a câștiga voturile muncitorilor nemulțumiți.

Trump și-a arătat solidaritatea față de muncitorii din industria auto și a încercat să îl prezinte pe Biden drept dușmanul lor, spunând că președintele i-a trădat pe aceștia prin promovarea producției de vehicule electrice. Trump a afirmat că Green Deal-ul lui Biden ar "anihila" industria și locurile de muncă pe care le furnizează cele trei companii auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel