Johnson & Johnson retrage un lot din pudra de talc pentru bebeluși
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Johnson & Johnson, din nou probleme
Johnson & Johnson, din nou probleme
Johnson & Johnson recheamă un lot de 33.000 de sticle cu pudră de talc pentru copii după ce Food and Drug Administration (FDA) a descoperit prezența azbestului, în cantitate mică, fapt ce a readus în atenția autorităților americane mai vechi îngrijorări legate de siguranța utilizării celebrului talc pentru bebeluși, scrie  Wall Street Journal .

Compania de produse famaceutice a decis să retragă de pe piață talcul, vineri, din prudență în ciuda cantității mici de azbest găsit de FDA.

Momentul acesta este unul delicat pentru Johnson & Johnson din cauza zecilor de mii de procese intentate de consumatori din cauza talcului, a analgezicelor cu opioide cât și a altor produse. Acțiunile companiei au scăzut vineri cu 5% în mijlocul zilei de tranzacționare pe Bursa de Valori de la New York.

Admiterea prezenței azbestului în talc ar putea complica apărarea pe care Johnson & Johnson o construiește în procesele care privesc acest produs în mod special, dat fiindcă reprezentanții compaiei spuneau că nu s-a descoperit nicio urmă de azbest în zeci de ani de controale.

Retragerea acestui produs are un impact negativ asupra reputației J&J și ar putea să întărească argumentele reclamanților din procesele care se află în desfășurarea spun analiștii.

J&J are de întruntat în jur de 15.500 de procese în Statele Unite în care este reclamată utilizare pudrei pentru bebeluși dar și a altor produse care conțin talc despre care reclamanții susțin că au provocat cancer ovarian cît și o formă rară de cancer numită mezoteliom. Reclamanții spun că azbestul din pudra de talc ar fi contribuit la îmbolnăvirea lor dat fiindcă acesta este un cunoscut carcinogen.

J&J spun că în ultimii 40 de ani s-au făcut numeroase teste care arată că nu există azbest în pudra pentru copii și că talcul lor este sigur pentru utilizare. Compania a câștigat câteva procese de acest gen dar pe altele le-a pierdut cu costuri extrem de mari.

Avocații J&J spun că azbestul a fost prezent în pudra pentru copii în cantități mai mari, în urmă cu mai multe zeci de ani, și că azbestul a dispărut din acest produs după ce compania a găsit alte mine de talc. Avocații acuzării, pe de altă parte, spun că teste mult mai recente au arătat că exista azbest în acest produs în anii 70, teste pe care J&J le-a contestat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel