Joseph Stiglitz. Cum stăm cu criza mondială. Când izbucnește
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un punct de vedere avizat
Un punct de vedere avizat
Economistul american Josph Stiglitz, laureat al premiului Nobel, este de părere că temerile multora potrivit cărora economia lumii va fi înghițită curând de o criză globală nu își găsesc, pentru moment justificare. 

În opinia specialistului, deocamdată nu există premise solide care să anunțe apropierea unei crize profunde în economia mondială. E adevărat, recunoaște Stiglitz, o serie de mari economii ale lumii și-au încetinit ritmul de dezvoltare, ceea ce poate însemna, într-adevăr, un semnal de alarmă. Dar de aici și până la starea de panică este cale lungă, afirmă expertul american.

”În Statele Unite, spre exemplul, ritmul de creștere economică este de 1,9%. O oarecare scădere se observă și în China, dar chiar și un ritm de 5% - 7% creștere anuală a PIB este mult mai bine decât zero”, a subliniat economistul.

Citește și Joseph Stiglitz. E timpul ca PIB-ul să iasă la pensie!

Joseph Stiglitz atrage, totodată, atenția că economia globală este afectată de războiul comercial dintre SUA și China care crează o nesinguranță pe piețe și frânează procese importante. Totuși, un astfel de conflict, cu un profund substrat politic, nu poate arunca economia mondială în criză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel