Ce trebuie făcut pentru a evita o asemenea catastrofă? Băncile trebuie să continue activ implementarea noilor tehnologii și să creasc numărul fuziunilor, recomandă analiștii McKinsey, subliniind că, în caz contrar, băncile clasice au toate șansele să rămână ”la periferia istoriei”.
În prezent, principalii concurenți ai băncile sunt giganții tehnologici, precum Apple și Amazon, care au început să propună clienților lor servicii financiare. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, acest lucru ar putea schimba comportamentul consumatorilor, care nu vor mai apela la băncile obișnuite.
În plus, în domeniul tintech apar constant jucători noi, în condițiile în care în SUA, dar și în alte țări, această sferă de activitate devine tot mai favorabilă înființării de start-upuri financiare. În aceste condiții, este de la sine înțeles că, pentru a supraviețui, băncile sunt datoare să-și sporească investițiile în implementarea de noi tehnologii. Dacă structurile financiare tradiționale alocă, astăzi, pentru soluții IT doar 35% din bugetul lor, start-upurile fintech consumă circa 70% în acest scop.
Citește și Vine apocalipsa financiară! Avertismentul unui important bancher
”Iar situația se va agrava, pentru că, la un moment dat, managementul băncilor va înțelege, în sfârșit, că timpul nu stă în loc și se vor arunca într-o cursă a înarmării cu tehnologii avansate”, cred analiștii McKinsey, apreciind că bătălia va fi neîndurătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creşterea cotei generale de...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Premierul Ilie Bolojan a...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
România se pregătește pentru un...
Joi, de la ora 12.00, în...
Achizițiile publice și...
Prețul cuprului urcă la un...
Banca britanică HSBC a revizuit...
Aproape 40% dintre angajații...
Ministerul Finanțelor lansează...
Creşterea taxelor fără o...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Curs valutar BNR, 2 iulie 2025.
Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...
Românii au cheltuit anul trecut...
ANAF a transmis o informare...
Asociaţia Română a Magazinelor...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
Bugetarii ar trebui să...
Cifre oficiale de la INS...