Klaus Iohannis a aprobat cererea de revocare a lui Alexandru Nazare
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Alexandru Nazare
Alexandru Nazare
Folrin Cîțu a anunțat în această dimineață că a trimis două cereri președintelui Klaus Iohannis, una pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor și o a doua de numire a unui ministru interimar pentru preluarea portofiliului.

Conform unui comunicat al Palatului Cotroceni președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

Decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor și decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al Finanțelor, interimar.

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, după ce a anunţat revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, că decizia sa a fost luată în contextul în care sunt "foarte multe" proiecte întârziate.

"Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la şase luni de zile. Astăzi, vorbim despre Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanţe, proiecte importante pentru a atrage fonduri europene, cât şi pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate. (...) Sunt foarte multe proiecte întârziate, de aici şi decizia mea. (...) Sunt proiecte care au impact în viitor", a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.

El a subliniat că niciun lider al coaliţiei guvernamentale nu s-a opus deciziei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel