Klaus Iohannis: PNRR reprezintă un astfel de instrument care trebuie valorificat la maxim!
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Klaus Iohannis. Foto: Arhiva
Klaus Iohannis. Foto: Arhiva
Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă un astfel de instrument care trebuie valorificat la maximum, afirmă Klaus Iohannis, în mesajul transmis în cadrul Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.  

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, un mesaj în cadrul Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.

„Timp de aproape trei decenii, în cadrul reuniunilor dumneavoastră s-au dezbătut provocările cu care administrația publică locală și orașele s-au confruntat de-a lungul timpului și s-au analizat soluțiile concrete cele mai potrivite. Astfel, au putut fi îmbunătățite politicile publice, pentru că dialogul între administrația locală și cea centrală este un beneficiu pentru dezvoltarea și progresul României, iar astfel de abordări trebuie continuate. Sunt, așadar, convins că și prin discuțiile din cadrul întâlnirii de astăzi veți reuși să găsiți noi modalități de rezolvare a unor probleme din educație, infrastructură, sănătate, economie, digitalizare, energie sau mobilitate urbană. Aceste domenii cer o abordare comună în exercitarea activității dumneavoastră și o bună colaborare între autoritățile statului, bazată pe transparență și integritate”, a transmis Klaus Iohannis.

Se propune majorarea salariului minim. Discuţii în coaliţie

Șeful statului, fost primar, a apreciat că „misiunea de a administra o comunitate nu este deloc ușoară, iar încrederea oferită de cetățeni reclamă rezultate concrete și pe termen lung”.

„Pandemia de COVID-19, care a marcat ultimii doi ani, a pus presiuni uriașe asupra resurselor pe care a trebuit să le gestionați. În același timp, a devenit și mai evidentă importanța modernizării sistemelor publice de servicii, atât pentru a răspunde necesităților de zi cu zi ale cetățenilor, cât și pentru a face față mai bine unor situații neprevăzute sau urgente. Spitalele au fost copleșite de numărul mare de pacienți infectați și s-a resimțit nevoia unor dotări și echipamente medicale moderne. În privința educației, trecerea la învățământul online a ridicat problema modernizării și în acest domeniu. De altfel, încurajez ca toate avantajele aduse de învățământul online și de adaptarea la un mod de predare mai flexibil să fie integrate în practică și pe viitor”, adaugă Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel