Kremlinul bagă și mai adânc pumnul în gura presei din Rusia. Alte site-uri blocate
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Tot mai puține platforme libere de informare
Tot mai puține platforme libere de informare
După incidentul de marți, când o jurnalistă a unui post important de televiziune din Rusia, a apărut cu o pancartă împotriva războiului din Ucraina, autoritățile de la Moscova au luat noi măsuri menite să reducă și mai mult la tăcere mijloacele de informare în masă din țara lui Putin.

Astfel, autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a blocat site-urile a cel puţin 13 media suplimentare, în contextul în care Moscova îşi înăspreşte controlul asupra informaţiilor publicate online despre conflictul din Ucraina.

Cunoscutul site de investigaţii Bellingcat, precum şi paginile de internet ale unor media locale ruse sau ale unor media rusofone cu sediul în Israel şi Ucraina erau inaccesibile miercuri în Rusia fără o reţea privată virtual (VPN), au constatat jurnaliştii de la AFP. Aceste site-uri apar acum pe lista oficială a sursele blocate de Roskomnadzor.

Printre noile media din Rusia blocate se numără site-ul independent Kavkaz-uzel.eu, care relatează despre Caucaz, precum şi un site regional cu sediul în Ural, la Perm - permdaily.ru.

Roskomnadzor a suspendat de asemenea accesul la două media rusofone cu sediul în Israel, unde trăieşte o importantă comunitate care a emigrat din fosta URSS: 9 TV Channel Israel (www.9tv.co.il) şi Vesty Israel (www.vesty.co.il).

Citește și Ce înseamnă pentru Rusia pierderea clauzei națiunii celei mai favorizate

Mai multe media de informaţii ucrainene au fost la rândul lor blocate (novosti.dn.ua, bukinfo.ua), precum şi o publicaţie estoniană, Postimees, care are o versiune în rusă.

De la începutul ofensive ruse împotriva Ucrainei, la 24 februarie, Moscova şi-a intensificat eforturile de a controla informaţiile despre război publicate pe internet.

Rusia a blocat de asemenea reţelele de socializare americane Twitter, Facebook şi Instagram, precum şi alte media independente critice la adresa Kremlinului şi care se opun conflictului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel