Vehicule electrice: UE și China aproape de un acord privind taxele vamale
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Armata rusă nu va suspenda operaţiunile combatante în Ucraina pe durata noii sesiuni de negocieri cu reprezentanţii Kievului, a afirmat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, argumentând că forţele militare ucrainene oricum nu opreau atacurile. Serghei Lavrov a afirmat că, în prima rundă a negocierilor, preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea confruntărilor militare, dar a explicat că, între timp, poziţia Moscovei s-a modificat.
"După ce am devenit convinşi că ucrainenii nu plănuiesc să adopte acţiuni reciproce, a fost luată decizia ca, în următoarea rundă de negocieri nu va mai exista nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final", a declarat Serghei Lavrov, citat de Sky News. Ucraina şi Rusia au organizat numeroase sesiuni de negocieri de la începerea conflictului militar, pe 24 februarie, dar deocamdată nu există niciun armistiţiu general şi niciun acord de pace, transmite Mediafax.
Un expert rus a avansat un termen în care războiul s-ar opri cât și condițiile în care acest lucru se va putea întâmpla.
Andrei Illarionov, fostul consilier economic principal al lui Vladimir Putin a sugerat că Rusia ar opri operațiunile militare din Ucraina "într-o lună sau două" dacă țările occidentale ar înceta să mai cumpere petrol și gaze rusești.
Economistul Andrei Illarionov, care l-a consiliat pe Putin între 2000 și 2005, a declarat la BBC că președintele a fost probabil liniștit că va beneficia de un flux constant și continuu de venituri din exportul de energie, care îi permite să continue războiul.
Illarionov a declarat că, dacă țările occidentale ar implementa "un embargo real asupra exporturilor de petrol și gaze din Rusia", atunci "într-o lună sau două, probabil că operațiunile militare rusești din Ucraina vor înceta". El a adăugat: "Este unul dintre instrumentele foarte eficiente aflate încă în posesia țărilor occidentale".
Se preconizează că economia Rusiei se va contracta cu până la 15% în acest an, după ce națiunile occidentale au impus sancțiuni radicale și retragerea companiilor din țară în urma invaziei sale în Ucraina.
Illarionov a prezis că Rusia va fi cruțată de o devastare economică completă datorită puterii exporturilor sale - în special cele de energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...