Cum vrea UE să-l convingă pe Donald Trump să renunţe la noile tarife
UE cere calm în fața tarifelor...
Armata rusă nu va suspenda operaţiunile combatante în Ucraina pe durata noii sesiuni de negocieri cu reprezentanţii Kievului, a afirmat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, argumentând că forţele militare ucrainene oricum nu opreau atacurile. Serghei Lavrov a afirmat că, în prima rundă a negocierilor, preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea confruntărilor militare, dar a explicat că, între timp, poziţia Moscovei s-a modificat.
"După ce am devenit convinşi că ucrainenii nu plănuiesc să adopte acţiuni reciproce, a fost luată decizia ca, în următoarea rundă de negocieri nu va mai exista nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final", a declarat Serghei Lavrov, citat de Sky News. Ucraina şi Rusia au organizat numeroase sesiuni de negocieri de la începerea conflictului militar, pe 24 februarie, dar deocamdată nu există niciun armistiţiu general şi niciun acord de pace, transmite Mediafax.
Un expert rus a avansat un termen în care războiul s-ar opri cât și condițiile în care acest lucru se va putea întâmpla.
Andrei Illarionov, fostul consilier economic principal al lui Vladimir Putin a sugerat că Rusia ar opri operațiunile militare din Ucraina "într-o lună sau două" dacă țările occidentale ar înceta să mai cumpere petrol și gaze rusești.
Economistul Andrei Illarionov, care l-a consiliat pe Putin între 2000 și 2005, a declarat la BBC că președintele a fost probabil liniștit că va beneficia de un flux constant și continuu de venituri din exportul de energie, care îi permite să continue războiul.
Illarionov a declarat că, dacă țările occidentale ar implementa "un embargo real asupra exporturilor de petrol și gaze din Rusia", atunci "într-o lună sau două, probabil că operațiunile militare rusești din Ucraina vor înceta". El a adăugat: "Este unul dintre instrumentele foarte eficiente aflate încă în posesia țărilor occidentale".
Se preconizează că economia Rusiei se va contracta cu până la 15% în acest an, după ce națiunile occidentale au impus sancțiuni radicale și retragerea companiilor din țară în urma invaziei sale în Ucraina.
Illarionov a prezis că Rusia va fi cruțată de o devastare economică completă datorită puterii exporturilor sale - în special cele de energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...
Bursa de Valori București...
Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...
Războiul comercial inițiat de...
O astfel de scădere nu s-a mai...
Principalele burse europene au...
Prețurile aurului au scăzut luni, în timpul...
Fondatorul BitPanda spune că...
Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat o problemă...
Prosumatorii au crescut...
Evoluție care trezește temeri...
Majoritatea monedelor asiatice s-au depreciat luni, iar...
Peste 50 de țări au contactat...
O emisiune numismatică dedicată...
Grupaj de știri.
În ciuda vremii severe care...