Legea ANL a suferit schimbări majore
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Blocuri ANL
Blocuri ANL
Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Peședintele Klaus Iohannis a promulgat modificările aduse la Legea 152/1998 referitoare la înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), marcând astfel o etapă semnificativă în evoluția politicilor de locuințe din România.

Principalele modificări aduse de noile reglementări vizează Art. 3 al Legii 152/1998. Potrivit acestora, pe terenurile care aparțin statului, unităților administrative locale sau utilităților și dotărilor tehnico-edilitare, se vor dezvolta proiecte de investiții până la limita exterioară a zonei destinate construcțiilor. Aceste proiecte pot fi inițiate de consiliile locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor din București, sau de consiliile județene, dar și de investitori privați, în conformitate cu legea, înainte ca ANL să demareze procedurile pentru promovarea investițiilor în construcția de locuințe.

În plus, modificările aduse de lege se extind și asupra modalității de atribuire a terenurilor destinate construirii de locuințe prin credite ipotecare. Astfel, suma reprezentând redevența sau taxa stabilită conform legii va fi determinată prin hotărâre a consiliului local sau a consiliului județean, în funcție de proprietatea terenurilor.

O altă schimbare importantă este adusă de modificarea Art. 10, alin. (2), lit. e), care prevede că în cazul clădirilor echipate cu centrale termice proprii, valoarea acestora va fi inclusă în prețul locuințelor. Aceste centrale termice vor rămâne sub administrarea autorităților locale sau județene până când o proporție majoritară a locuințelor deservite de acestea va fi vândută.

Aceste modificări aduc claritate și coerență în politicile de locuințe din România și reprezintă un pas important spre îmbunătățirea accesului la locuințe adecvate pentru cetățeni.

Legea poate fi citită AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel