Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Prin această reglementare, blocul comunitar va constrânge furnizorii internaționali să reducă emisiile acestui gaz cu efect de seră.
Din 2030, UE va impune valori maxime ale metanului eliberat în aer provenit din combustibilii fosili introduși pe piața europeană. Comisia Europeană va elabora limitele exacte ale metanului până la acea dată.
Importatorii de petrol și gaze care nu respectă aceste limite ar putea fi sancționați financiar.
Metanul este principala componentă a gazului natural care este folosit în centrale, atât pentru a genera electricitate dar și pentru încălzirea locuințelor. Metanul este, de asemenea, a doua cauză a schimbărilor climatice după dioxidul de carbon și contribuie încălzirea globală atunci când este degajat în atmosferă din conductele și infrastructurile de petrol și gaze care au scurgeri.
Miniștrii agriculturii din țările UE au dat aprobarea finală a guvernelor lor pentru această politică în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, ceea ce înseamnă că legea poate intra în vigoare. Doar Ungaria a votat împotrivă.
Este probabil ca normele privind importurile să afecteze principalii furnizori de gaze, precum SUA, Algeria și Rusia. Moscova a redus livrările către Europa de la invazia Ucrainei din 2022 și, de atunci, a fost înlocuită de Norvegia, a cărei aprovizionare are una dintre cele mai scăzute proporții de metan din lume.
Administrația Biden - care, alături de UE, a îndemnat țările să reducă emisiile de metan cu 30% până în 2030 pentru a limita schimbările climatice - a salutat legea UE privind metanul.
Anul trecut, Statele Unite au stabilit propriile norme care impun firmelor petroliere să își limiteze emisiile de metan.
Începând cu 2027, UE va impune, de asemenea, ca noile contracte de import de petrol, gaze și cărbune să poată fi semnate numai cu producătorii străini care respectă norme de raportare a emisiilor de metan echivalente cu cele ale UE.
Aceste norme includ faptul că producătorii europeni trebuie să își verifice în mod regulat operațiunile pentru a detecta scurgeri de metan, la termene care variază de la fiecare patru luni pentru terminalele de GNL la fiecare trei ani pentru infrastructura de extracție a gazului din adâncul mării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...