Lenea e de vină! Lucian Șova despre autostrada A3
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Înregistrând deja o întârziere de 2 ani, prima autostradă urbană din România este finalizată doar în proporție de 98 %. Ministrul demisionar al transporturilor, Lucian Șova, s-a deplasat luni pe șantier pentru o evaluare a lucrărilor de construție. 

Cu acest prilej, Șova s-a declarat nemulțumit de compania căreia i-a fost încredințată realizarea proiectului și care, a spus oficialul, este responsabilă de aceste devieri de la grafic.

"Termenul de deschidere a traficului era 1 decembrie. Deşi antreprenorul a promis că va deschide traficul la 1 octombrie, nu şi-a respectat nici acest angajament. Am venit să evaluez dacă va fi respectat măcar termenul de 1 decembrie (...) Din păcate, îngrăşăm drumul de Crăciun. Vreau ca, înainte de sărbătoarea naţională, să deschidem traficului acest segment de autostradă.

Am fost dezavuat pentru declaraţiile de la începutul mandatului meu, deşi se dovedeşte că au fost pline de realism. Sunt extrem de nemulţumit de modul în care antreprenorul îşi îndeplineşte obligaţiile şi nu doar aici, ci şi pe segmente de cale ferată şi pe alt segment de autostradă unde mai are contract. Sunt dispus, până în ultima zi de mandat, să iau cele mai severe măsuri împotriva acestuia care îi minte pe români. Este penalizat. Penalizările curg. Notificările au fost făcute. Ele se vor încheia în ziua în care acest segment de autostradă va putea fi folosit. Până atunci, calculăm. Ar fi 0,1% pe zi de întârziere.

Lucian Șova este de părere că la baza întârzierii lucrărilor stau "probleme de lene şi slabă mobilizare pentru că, de cinci luni, nu au mai întâmpinat probleme administrative. Pe niciun şantier aflat în desfăşurare în Rromânia, nu mai există nicio barieră administrativă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel