Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Liderii statelor Uniunii Europene se reunesc luni după-amiază la Bruxelles pentru a analiza situaţia securităţii şi consecinţele generate de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, în contextul în care încercările de a negocia un compromis pentru ca Ungaria să sprijine impunerea unui embargou asupra petrolului rusesc nu au înregistrat niciun progres, notează euractiv.com.
Ambasadorii statelor membre au examinat duminică şansele unui eventual compromis, însă perspectivele deloc optimiste l-au determinat pe ministrul economiei german Robert Habeck să avertizeze că unitatea UE 'începe să se destrame''.
O propunere, prezentată de preşedinţia franceză a Consiliului UE, constă în excluderea conductei Drujba ''pentru moment'' dintr-un embargou petrolier şi în impunerea de sancţiuni doar asupra ţiţeiului transportat cu tancurile petroliere către UE, au declarat diplomaţi europeni. Conducta Drujba transportă o treime din livrările totale de petrol rusesc către UE.
Citeşte şi: Ce strategie propune vicepreşedintele Lukoil pentru ca Rusia să vândă mai scump petrolul
Slovacia şi Republica Cehă au acceptat excepţii pentru următorii doi ani şi jumătate, au menţionat surse diplomatice de la Bruxelles. Propunerea prevede, de asemenea, impunerea de sancţiuni suplimentare asupra băncilor ruseşti şi extinderea listei cu oficialii ruşi vizaţi de sancţiuni.
Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a apreciat luni dimineaţă că ''în final va exista un acord'' cu privire la viitorul pachet de sancţiuni contra Rusiei.
''Trebuie să decidem în unanimitate. Au existat discuţii ieri după-amiază şi vor exista şi în această dimineaţă şi pe parcursul după-amiezii. Cred că în această după-amiază vom fi capabili să oferim şefilor de stat un acord'', a spus Borrell.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...