Lipsa de vitamine cauzează căderea părului
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
LIpsa unor vitamine și minerale cauzează pierderea părului
LIpsa unor vitamine și minerale cauzează pierderea părului
La baza efectului de cădere a părului ţine de o multitudine de factori. Poate fi vorba de stres, alimentaţie deficitară, prin carenţe de vitamine şi minerale

Studiile arată că ceea ce stă. Poate fi de asemenea vorba despre căderea părului cauzată de produse de îngrijire ce nu corespund cu nevoia persoanei în cauză, cu şampoane ce pot afecta părul în loc să îi facă bine. 

În primul rând, podoaba capilară cunoaşte două situaţii: căderea normală a firelor de păr, pentru că acestea se regenerează şi sunt anumite perioade în care pare că această cădere este accentuată. Căderea de păr din abundenţă şi fără semne de regenerare provoacă însă cea mai mare groază.

Se pare că studiile arată că reprezentanţii masculini sunt mai predispuşi la această situaţie decât femeile. Situaţiile au însă de multe ori cauze comune şi un tratament de asemenea. Doar că trebuie să existe şi o preocupare timpurie pentru a trata. Ţinând cont că sănătatea omului per total poate fi trădată şi de păr, prin modul în care acesta arată şi prin căderea lui de ce nu, este interesant de ştiut ce anume provoacă subţierea firului de păr şi căderea lui:

Stresul – poate că cea mai comună cauză este stresul. Acesta nu îşi arată influenţa în mod imediat, este un factor tăcut însă care pe termen lung poate influenţa căderea părului.

Proteină puţină – în perioade de post sau dietă când proteina este prea puţină în alimentaţie, organismul poate reacţiona şi prin acest mod, prin căderea părului.

Lipsa de vitamine – aici se înscrie deficienţa de fier şi vitamina A în mod special.

Perioada post partum – după un nivel scăzut de hormoni şi vitamine, ca un reglaj necesar al organismului, căderea părului la femei este o situaţie oarecum des întâlnită.

Bagaj genetic – uneori, podoaba capilară este moştenită astfel că dacă unul din părinţi a albit devreme sau a avut calviţie în ani timpurii, şansele sunt tot destul de crescute ca şi urmaşii să păţească acelaşi lucru.

Diferite boli – în unele cazuri disfuncţionalitatea tiroidei poate fi de vină. În cazul femeilor şi ovarele polichistice pot fi o cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel