Litoralul pentru toţi. Cât costă o cameră: Tarifele au crescut între 10 şi 30%
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Litoralul pentru toţi. Cât costă o cameră: Tarifele au crescut între 10 şi 30%
Litoralul pentru toţi. Cât costă o cameră: Tarifele au crescut între 10 şi 30%
EXCLUSIV
Tarifele pentru cazare au crescut.

"Să vorbim de creşterea de tarife. Nu este o creştere foarte mare. Ne uităm în jur, şi toate preţurile au crescut, nu doar în România. Tarifele au crescut în acest an între 10 şi 30% faţă de anul trecut, media fiind undeva la 15-20%. E normal. Nu s-au dublat tarifele, dar e normal să fie o creştere. La multe produse, preţurile au crescut chiar cu 50% sau chiar s-au dublat. Nu mai vorbim de preţurile la energie, încălzire, etc. Creşterea de tarife nu cred că a speriat turiştii, pentru că a existat oportunitatea rezervărilor timpurii, unde preţurile erau reduse chiar cu 45-50%. 

Litoralul românesc anul trecut a avut o scădere, mai ales în nord, pe care eu o preconizam, alături de alţi specialişti. Să nu uităm că 2021 a fost un an bun pentru litoral. Anul trecut s-au eliminat restricţiile pentru alte destinaţii şi mulţi români au ales din nou destinaţiile externe clasice, cum ar fi Turcia, Grecia, Spania, etc.

Vorbim la ora acrtuală despre o concurență în interiorul litoralului, între partea de Nord (Mamaia Nord și Năvodari) și Sud (Eforie Nord și Sud).

Sudul Litoralului Românesc este pen același calapod cu litoralul bulgăresc, care este un litoral cu hoteluri All-Inclusiv și dedicat în special familiilor", a explicat Traian Bădulescu, consultant în Turism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel