Litorul românesc va fi altfel. Mamaia a devenit prea înghesuită
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Care sunt planurile autorităților
Care sunt planurile autorităților
Sudul litoralului ne poate pune pe o hartă internaţională pentru că ne oferă posibilitatea să ne extindem, să facem resorturi mai mari, ceea ce în Mamaia nu se mai poate pentru că totul este foarte înghesuit, la fel ca şi în Năvodari, a declarat pentru AGERPRES, directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Anca Pavel-Nedea, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism. 

Litoralul românesc îşi va întâmpina oaspeţii în 2019 cu proprietăţi noi, cu hoteluri renovate, pentru că s-au făcute multe investiţii în acest sens. Cu toate că lucrurile se mişcă bine, Anca Pavel-Nedea opinează că ritmul ar putea fi mai alert dacă ar exista personalul calificat necesar, atât pe partea de hospitality, cât şi în domeniul construcţiilor.

Toți ochii pe sudul litoralului

Anca Pavel-Nedea a dat ca exemplu activitatea primăriei din Mangalia care a reuşit să atragă bani europeni pentru refacerea staţiunii Saturn.

"Felicit municipalitatea Mangalia şi pe primar pentru că o dată realizat un program, arată că el poate fi multiplicat. Şi există Fonduri la nivelul UE care se cu prioritate pentru astfel de proiecte. Vorbesc de refacerea staţiunii Saturn, care va demara din acest an. Sper să fie un succes şi sper să fie multiplicat pentru că este singura şansă ca sudul litoralului să se refacă. Este o şansă extraordinară pentru că faţă de Mamaia sau Năvodari, sudul litoralului nu a fost distrus din punct de vedere urbanistic. Şi atunci, o refacere coerentă pe fonduri europene care va include, odată aprobat, şi parte de sustenabilitate a resurselor naturale de destinaţie, pun litoralul pe o hartă internaţională. Eu cred că foarte mult că sudul litoralului ne poate pune pe o hartă internaţională pentru că ne oferă posibilitatea să ne extindem, să facem resorturi mai mari, ceea ce în Mamaia nu se mai poate pentru că totul este foarte înghesuit", a precizat Anca Pavel-Nedea.

Delta Dunării 

Sudul litoralului este şi cel care va putea să asigure şi extinderea masivă a sezonului cu operare pe tot parcursul anului când vom putea explora aşa cum trebuie partea de balneo din această zonă.

Citește și Voucherele de vacanță. Va suplimenta Guvernul valoarea acestora?

"Sunt foarte multe paliere despre care putem vorbi de schimbare şi în general despre schimbări în bine pe litoral. În 2019, s-au concretizat deja vânzări foarte bune, desigur impulsionate şi de voucherele de vacanţă. Programul, agenda de evenimente a destinaţiilor de pe litoral este una foarte bogată şi anul acesta pentru Mamaia, Constanţa, dar şi în alte destinaţii de pe litoralul românesc, inclusiv în Delta Dunării. Antreprenorii, investitorii care vin cu idei de evenimente nu ar fi la noi dacă nu ar şti că îşi scot banii. Un alt aspect bun este că acest calendar de evenimente s-a extins foarte mult. Vorbim de evenimente din luna aprilie până la sfârşit de septembrie, chiar octombrie. Este foarte important să creşti lucrurile sănătos", a precizat Anca Pavel-Nedea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel