Cu o valoare potențială de 861,3 milioane de dolari, acest contract include și piese de schimb și diverse servicii de asistență, inclusiv logistică, întreținere și instruire.
Contextul contractului
Informațiile furnizate de Pentagon nu indică numărul exact de sisteme HIMARS comandate. Dar din documentele anterioare reiese că US Army are în vedere achiziționarea a celor mult 288 de lansatoare. Lucrările legate de acest contract ar urma să fie finalizate în mai 2026.
Caracteristici
HIMARS s-a impus ca una dintre cele mai puternice arme din arsenalul armatei americane. Acest sistem de rachetă este montat pe un vehicul cu roți, ceea ce îi permite să se deplaseze rapid în afara zonei de tragere pentru a evita contraatacuri. Echipat cu funcții de încărcare și operare autonome, necesită un echipaj format din trei oameni: un șofer, un trăgător și un coordonator. HIMARS este capabil să lanseze toate tipurile de muniție din familia Multiple Launch Rocket System (MLRS), inclusiv variante cu rază de acțiune extinsă.
Impact strategic
Acest contract de aproape un miliard de dolari se înscrie în eforturile Statelor Unite de a-și reface stocurile de HIMARS. Până în ianuarie anul trecut, Statele Unite au furnizat Ucrainei în total 39 de HIMARS. Nici unul nu a fost distrus de apărarea rusă. În iulie anul trecut, sistemul și-a dovedit eficacitatea distrugând 50 de depozite de muniții rusești într-o singură lună,.
Acest nou contract nu numai că întărește capacitatea armatei americane de a menține un avantaj tehnologic semnificativ, dar joacă și un rol crucial în sprijinirea aliaților săi internaționali, ilustrând importanța strategică a sistemelor HIMARS în teatrul internațional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.