După ce cel puțin patru persoane s-au înecat în locuințele din subsoluri în timpul celei mai grave furtuni care a lovit Seulul în mai bine de un secol, capitala Coreei de Sud plănuiește să elimine treptat astfel de locuințe care au ajuns să simbolizeze inegalitatea socială uriașă.
Seulul ia în considerare interzicerea construcției de spații de locuire în subsoluri sau demisoluri o consultare cu guvernul, potrivit unei declarații de miercuri. Proprietarii vor avea la dispoziție între 10 și 20 de ani pentru a elimina astfel de structuri cunoscute sub numele de locuințe "banjiha" din clădirile existente. Începând din 2020, aproximativ 5% sau 200.000 de locuințe din oraș erau apartamente aflate în subsoluri sau demisoluri, potrivit autorităților locale din Seul.
Anunțul a fost făcut după ce cea mai gravă furtună din ultimii 115 ani a adus 52 de cm de ploaie în unele părți ale Seulului la începutul acestei săptămâni și a ucis cel puțin 11 persoane. Printre acestea se numără trei membri ai unei familii - o femeie în vârstă de 40 de ani, sora ei și fiica adolescentă a fratelui - care au fost găsiți morți după ce au fost prinși într-o locuință adlată la demisol în Sillim-dong, nu departe de zona bogată Gangnam. O altă femeie în vârstă de 50 de ani care locuia într-o locuință similară s-a înecat, de asemenea, potrivit ziarului DongA Ilbo.
Personajele centrale din filmul "Parasite", film în limba coreeană care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film în 2020, sunt portretizate ca fiind cele care locuiesc în astfel de locuințe la subsol, luptând să se descurce, în mare parte ascunse și ignorate de societate.
Inegalitatea în Coreea de Sud, a patra cea mai mare economie din Asia, s-a agravat în ultimii ani, în special după declanșarea pandemiei de coronavirus. Decalajul de venituri dintre cei 20% din gospodăriile de top și grupul de jos s-a mărit din 2019, arată un raport publicat de Shinhan Bank în aprilie.
COVID-19: În Seul vor fi impuse cele mai drastice restricţii de la începutul pandemiei
La Seul vor fi impuse cele mai drastice restricţii pe care le-a cunoscut capitala sud-coreeană de la începutul pandemiei, a anunţat vineri guvernul sud-coreean, care a avertizat asupra creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează AFP.
Coreea de Sud a fost considerată mult timp model de gestionare a pandemiei, datorită disciplinei populaţiei care a respectat foarte riguros instrucţiunile de distanţare fizică. Dar vaccinarea se desfăşoară într-un ritm foarte lent din cauza lipsei de doze.
Guvernul a anunţat vineri un record de 1.316 noi cazuri. Majoritatea acestor noi contaminări au fost înregistrate la Seul şi împrejurimi, o zonă în care locuieşte aproape jumătate din populaţia ţării.
Au fost identificate focare de infectare cu coronavirus în şcoli, birouri, centre comerciale ...Cele mai multe dintre noile cazuri sunt în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dintre care majoritatea nu sunt încă eligibile pentru vaccinare, potrivit autorităţilor sanitare.
Noile restricţii, care vor intra în vigoare luni pentru două săptămâni, vor interzice reuniunile cu mai mult de două persoane după ora 18:00. Şcolile precum şi barurile şi cluburile de noapte vor fi închise.
Cafenelele şi restaurantele nu vor funcţiona la capacitate maximă şi doar livrarea la pachet va fi autorizată după ora 22:00.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creştere a numărului de...
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Canalele de pe Telegram au publicat videoclipuri...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...