LOVITURĂ pentru Bill Gates chiar din partea fostei soții. Ce a pățit fondatorul Microsoft
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
LOVITURĂ pentru Bill Gates chiar din partea fostei soții. Ce a pățit fondatorul Microsoft
LOVITURĂ pentru Bill Gates chiar din partea fostei soții. Ce a pățit fondatorul Microsoft
Este posibil ca Melinda French Gates să își schimbe abordarea în ceea ce privește modul în care își donează imensa sa avere, după divorțul său de profil înalt de anul trecut de fondatorul Microsoft (MSFT), Bill Gates.

French Gates ar fi decis să nu mai doneze cea mai mare parte a averii sale, estimată la 11,4 miliarde de dolari, Fundației Bill & Melinda Gates, potrivit unui raport al Wall Street Journal, care citează surse anonime familiare cu acest subiect. În schimb, se așteaptă ca French Gates să facă donații pentru alte acțiuni caritabile, potrivit raportului, deși este posibil ca ea să continue să dea bani și Fundației Gates.

Decizia ar fi fost oficializată la sfârșitul anului trecut, potrivit raportului, aproximativ în perioada în care Gates a publicat prima sa scrisoare individuală pentru Giving Pledge, un efort care îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să renunțe la cea mai mare parte a averii lor.

"De-a lungul timpului, am cofondat Giving Pledge în 2010 și m-am angajat să donez majoritatea resurselor mele în timpul vieții mele. Astăzi, îmi reafirm acest angajament", a scris French Gates în scrisoare. "În ultimele două decenii, am văzut că, în cele mai bune momente, filantropia joacă un rol unic în stimularea progresului, asumându-și riscuri de investiții pe care alții nu pot sau nu vor să le asume pentru a explora noi modalități de a rezolva probleme vechi."

Mark Zuckerberg este mai SĂRAC cu 31 de miliarde de DOLARI

Fundația Gates a refuzat să comenteze dincolo de comentariile făcute de French Gates în scrisoare. Pivotal Ventures, o firmă de investiții fondată de French Gates, nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

French Gates a înființat Pivotal Ventures în 2015, concentrându-se asupra problemelor legate de femei și familie în Statele Unite. În 2019, ea a promis 1 miliard de dolari în 10 ani prin intermediul Pivotal pentru a promova egalitatea de gen.

După divorț, Gates și French Gates au anunțat o perioadă de probă de doi ani în care vor co-gestiona fundația lor. Directorul general și membru al consiliului de administrație, Mark Suzman, a declarat că acest plan de urgență a fost pus în aplicare "pentru a asigura continuitatea activității fundației". Dacă, după această perioadă de probă, cei doi vor alege să se despartă, Gates va rămâne șef și, în esență, va cumpăra fundația lui French Gates.

Fundația Gates este una dintre cele mai mari din lume, cu o dotare de peste 50 de miliarde de dolari. Ea și-a petrecut ultimele două decenii concentrându-se pe inițiative precum egalitatea de gen, sănătatea globală, reducerea sărăciei și lansarea la nivel mondial a vaccinului Covid-19.

În iulie, Gates și French Gates s-au angajat să aloce încă 15 miliarde de dolari fundației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel