Ludovic Orban: Există contracte pentru 400 de ventilatoare
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că există contracte încheiate cu diverşi furnizori pentru 400 de ventilatoare
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că există contracte încheiate cu diverşi furnizori pentru 400 de ventilatoare
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că există contracte încheiate cu diverşi furnizori pentru 400 de ventilatoare, dar că graficul de livrare nu este respectat şi că se caută soluţii pentru producţia internă.

"La ora actuală există contracte pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări care fusese stabilit nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau ale preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor. Căutăm soluţii, încercăm să introducem în fabricaţie ventilatoare. Deja există o firmă americană care a pus la dispoziţia producătorilor, inclusiv din România, proiectul, toate piesele componente şi implicit patentul. Sigur că nu putem să îl folosim, să îl introducem în fabricaţie, ci să producem un număr de ventilatoare necesar", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI.

Ventilatoare rusești pentru americani. Întrebare: Au plătit ventilatoarele

El a menţionat că a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre posibilitatea reparării unor ventilatoare stricate, astfel încât să fie puse în funcţiune 80-100 de aparate suplimentare.

De asemenea, a adăugat premierul, la Ministerul Apărării, se află în lucru un proiect de ventilator.

"La Ministerul Apărării se lucrează la un proiect de ventilator. (...) Sper cât de curând să putem să facem teste. Există un proiect care este făcut. Trebuie identificate capacităţi de producţie pentru componente: aparatul de ventilare şi monitorul şi toate celelalte aparate care sunt folosite sunt foarte sensibile - de ele depinde viaţa pacienţilor şi conţin foarte multe componente care trebuie să fie fabricate în cele mai bune condiţii", a precizat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel