Lufthansa dorește să dezvolte Aeroportul Fiumicino din Roma într-un centru aerian strategic în sud pentru grupul german. Acesta va fi axat pe zborurile pe distanțe lungi de pe aeroportul italian către destinații din America de Nord și America Latină.
Lufthansa va achiziţiona o participaţie de 41% în ITA Airways, o companie aeriană italiană succesoare a fostei Alitalia, printr-o majorare de capital de 325 milioane de euro, obiectivul fiind de a prelua controlul complet în viitor.
"De asemenea, ne vom baza pe soliditatea rutelor ITA spre Asia, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", a afirmat directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr.
Potrivit unui raport al firmei de consultanță TRA, înaintea pandemiei, aproximativ 43 de milioane de călători au tranzitat prin Aeroportul Fiumicino din Roma în anul 2019, indicând astfel un potențial semnificativ pentru aeroportul de a deveni un centru aerian cheie în regiunea Mediteranei.
Analistul TRA Andrea Giuricin a explicat că legăturile intercontinentale slabe sunt o problemă persistentă pentru aeroporturile din Italia, deoarece aproximativ 5,6 milioane de călători pe an se opresc la alte huburi din Europa înainte de a ajunge la destinaţiile lor finale.
Dificultăţile cu care se confruntă ITA şi integrarea sa în grupul Lufthansa ar putea ajuta Fiumicino să devină un hub pentru călătorii care se îndreaptă spre America de Nord şi America Latină, apreciază TRA.
De asemenea, operatorul aerian german vrea să extindă turismul la aeroportul Milano Linate.
"Lufthansa se confruntă cu o provocare majoră cu ITA, dar propune planuri rezonabile pentru a câştiga", a declarat Giuricin pentru Reuters, adăugând că ITA are o prezenţă importantă pe aeroporturile Fiumicino şi Linate, dar şi-a pierdut mult din prezenţa pe alte aeroporturi italiene.
Lufthansa, care operează deja brandurile Swiss, Austrian Airlines şi Brussels Airlines, a precizat că va căuta să aducă mai mulţi pasageri la Fiumicino.
Analiştii cred că Lufthansa are şanse sporite să-şi extindă prezenţa la Fiumicino.
În 2022, ITA a raportat pierderi de aproximativ 486 milioane de euro, pe fondul efectelor pandemiei şi al creşterii preţurilor la combustibili.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...