Lumea anului 2030, văzută de Mark Zuckerberg. Multă tehnologie
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O societată mai degrabă virtuală
O societată mai degrabă virtuală
Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, a povestit cum va arăta, în viziunea lui, lumea anului 2030, când va predomina realitatea augmentată (AR) la care reţeaua socială va contribui foarte mult. 

Până atunci, antreprenorul și-a stabilit câteva obiecive, personale, pentru anul curent: să înveţe o limbă străină, să mănânce doar carne de la animale ucise de el şi să viziteze toate statele americane - ceea ce a alimentat speculaţiile despre o posibilă candidatură la preşedinţia SUA. "În acest deceniu, mă voi concentra pe viitor. În loc să-mi propun provocări pentru un an, am încercat să mă gândesc la ceea ce sper că lumea şi viaţa mea vor arăta în 2030, pentru a mă asigura că îmi voi dedica toată atenţia în acest sens", a scris Zuckerberg pe Facebook.

"Vom avea tehnologia pentru a simţi prezenţa altei persoane, indiferent unde se află aceasta, iar cercetările ştiinţifice vor ajuta la vindecarea şi prevenirea bolilor pentru a ne prelungi speranţa de viaţă în medie cu 2,5 ani", a detaliat el. În opinia fondatorului Facebook, până la sfârşitul deceniului oamenii vor abandona telefonul mobil în favoarea ochelarilor digitali cu realitate augmentată şi vor folosi în mare parte realitatea virtuală.

Citește și Cine este omul din spatele succesului Disney

"Imaginează-ţi că ai putea locui acolo unde ți-ai dorit și putea lucra cu uşurinţă în alt loc. Dacă reuşim să obţinem la ceea ce lucrăm, această posibilitate ar trebui să fie mult mai aproape de realitate până în 2030", a scris Zuckerberg. Dezvoltarea realităţii virtuale ar trebui să schimbe natura reţelei sociale. Dacă Internetul a făcut posibilă conectarea a miliarde de persoane când şi unde au dorit, reţeaua socială a viitorului se va concentra, în opinia sa, pe "interacţiuni private şi ne va ajuta să construim acele mici comunităţi de care avem nevoie cu toţii în viaţă".

Facebook a intrat sub legislaţia care limitează utilizarea datelor cu caracter personal în mai multe ţări. În iulie, autorităţile de reglementare din SUA au amendat Facebook cu suma record de cinci miliarde de dolari pentru că nu a protejat informaţiile personale ale utilizatorilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel