Luxosul apartament din Paris a lui Epstein, cumpărat de un magnat bulgar
Autor: Oana Pavelescu | 01 dec 2022, 16:06
Apartamentul care se află într-o clădire somptuoasă este dotat cu săli de recepție, o saună, un centru de fitness și o sală de masaj.

Apartamentul de lux din Paris, deținut cândva de agresorul sexual Jeffrey Epstein, a fost vândut pentru puțin peste 10 milioane de euro unui magnat bulgar din domeniul ambalajelor din plastic.

Proprietatea de 685 de metri pătrați este constituit de fapt din două apartamente unite și redecorate de celebrul designer Alberto Pinto - se află într-una dintre "cele mai somptuoase clădiri" de pe Avenue Foch, cu vedere la Arcul de Triumf din livingul său rotund, potrivit unui anunț acum inactiv postat de Sotheby's. O parte din veniturile obținute din vânzare vor fi plătite pentru cererile restante ale victimelor lui Epstein, a declarat un avocat al succesiunii.

Epstein a fost arestat pentru acuzații de trafic sexual în iulie 2019, la întoarcerea sa în SUA din Franța. În timp ce finanțatorul a fost găsit mort în celula sa din închisoarea americană o lună mai târziu, ancheta privind facilitatorii săi a continuat și a inclus o percheziție a poliției în apartamentul din Paris.

Tranzacția dintre JEP, o companie franceză deținută de compania imobiliară a lui Epstein, și Georgi Tunchev a fost finalizată pe 29 iunie, potrivit actului văzut de Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby's International Realty a intermediat tranzacția în schimbul unui comision de 420.000 de euro. Locuința a fost listată inițial pentru 11,9 milioane de euro.

Vânzarea proprietății de la numărul 22, care mai este însoțită de un studio și un mic apartament la ultimul etaj al clădirii, a fost confirmată de Daniel Weiner, avocatul co-executorilor succesiunii lui Epstein. 

Situat la etajul al doilea și cu tavane de cinci metri înălțime, apartamentul are mai multe camere de recepție și dormitoare, inclusiv un dormitor matrimonial cu o baie de marmură, o saună și un centru de fitness, potrivit actului și listării. Epstein a adăugat o cameră de masaj în timpul renovării sale în urmă cu aproape două decenii.

Epstein a petrecut zeci de ani cultivând legături cu elitele americane și britanice, iar scandalul a măturat un Who's Who de finanțiști proeminenți, antreprenori, politicieni și chiar membri ai familiei regale care au fost pătați de asocierea lor cu pedofilul condamnat.

Prințul Andrew al Marii Britanii a fost nevoit să se retragă din funcțiile publice după un interviu dezastruos la televiziune despre legăturile sale cu Epstein. Jes Staley a demisionat brusc din funcția de director executiv al companiei.

Tuchev, în vârstă de 57 de ani, este un om de afaceri bulgar care a înființat în urmă cu trei decenii o afacere de familie numită Gotmar, care produce ambalaje din plastic pentru industriile de băuturi, alimentară și cosmetică. Fiica lui Tuchev a declarat într-un interviu recent că grupul a avut vânzări totale de peste 120 de milioane de euro în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Schimbare la vârful Unilever. Cine va conduce compania

Unilever l-a numit director general pe Hein Schumacher,...

Crossuri externe