Mașinile preferate de români în 2018. O mare surpriză
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Romanii incep sa prefere masinile noi
Romanii incep sa prefere masinile noi
Se pare că anul 2018 a fost unul bun pentru vehiculele noi, vânzările acestora fiind unul record pentru ultimii ani.

„2018 a fost cel mai bun din ultimii nouă ani pentru piața mașinilor noi, autoturismele second-hand din import au înregistrat și ele cifre solide, iar reînmatriculările au crescut cu 18%. Tendințele din piață s-au reflectat și în rezultatele Autovit.ro printr-o creștere semnificativă a vânzărilor încheiate pe platforma noastră.” spune Andrei Dumuța, Business Manager Autovit.ro.

Piața mașinilor noi a înregistrat în 2018 al cincilea an consecutiv de creștere și a ajuns la un nivel de peste două ori mai mare față de 2013, care a fost cel mai slab an din ultimele două decenii. Diferența dintre cea mai slabă lună și cea mai bună a fost uriașă: 2.700 de mașini în septembrie, față de peste 28.000 în august.

Citește și:

Ții mașina în curte? Riști să fii amendat cu o sumă uriașă

Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu câteva procente, dar a rămas solidă, la 473.000 de unități, de cinci ori peste 2011, cel mai slab an din ultimul deceniu. Diferențele dintre luni nu au fost mari, valorile având o variație între 34.000 și 44.000 unități.

Reînmatriculările au avut cel mai bun an de până acum, depășind jumătate de milion de mașini. Cele mai bune luni au fost iulie și octombrie, cu peste 55.000 de mașini înscrise în circulație. În nicio lună nu au fost înmatriculate mai puțin de 38.000 de unități.

Top 5 mărci după înmatriculările de mașini noi (și cotele de piață), conform datelor DRPCIV:

Marca Cota de piață
Dacia 28%
Skoda 8,5%
Renault 8,1%
Volkswagen 7,6%
Ford 7,4%

Segmentul SUV a atins și la noi, la fel ca în Europa, cote record pe piața mașinilor noi, iar Dacia Duster este, de departe, modelul cu cele mai mari cote de vânzări.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel