Macron și Merkel pun lumea la cale. Discuții cu băiaie lungă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cei doi vor vorbi despre economia UE
Cei doi vor vorbi despre economia UE
Președintele Franței, Emmanuel Macron, se va deplasa, luni, la Mesenberg, în Germania, pentru o întrevedere și o cină de lucru cu cancelarul Angela Merkel, discuțiile urmând să se axeze pe un plan de relansare a economiilor celor 27 state membre ale Uniunii Europene, puternic afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat Palatul Elysee.

Retrași la castelul Meseberg, reședința oficială a guvernului german la nord de Berlin, cei doi demnitari vor dezbate, departe de ochi indiscreți, agenda europeană, cu accent pe acordul necesar pentru bugetul Uniunii Europene și pentru un plan de relansare economică”. 

Potrivit unui comunicat publicat de președinția franceză, Macron și Merkel vor ”evoca, în egală măsură, criza provocată de răspândirea noului coronavirus, chestiuni legate de schimbările climatice și, nu în ultimul rând, marile dosare internaționale”. 

Răspunsul ce trebuie dat la criza economică provocată de SARS-CoV-2 a scos, din nou, în evidență fractura dintre cei 27, cu Paris, Berlin și Roma, pe de o parte, Austria, Olanda, Danemarca și Suedia, de cealaltă parte. Ultimele fiind reticente la ideea unor simple transferuri bugetare și susținând varianta creditelor rambursabile acordate celor mai afectate state. 

Citește și Ce se întâmplă cu economia Germaniei anul viitor

În încercarea de a găsi un teren de înțelegere, Macron, care dorește găsirea unui acord până cel târziu la sfârșitul lunii iulie, s-a întâlnit, marți, cu premierul olandez, Mark Rutter, la Haga. Evocând un schimb călduros și amical, ”Elysee a asigurat că întrevederea a permis realizarea de progrese”, dar fără a intra în detalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel