Magazinul de la parterul blocului. Ce poate face asociația de locatari
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Proprietarii vor avea un cuvânt greu de spus
Proprietarii vor avea un cuvânt greu de spus
Soarta spațiilor comerciale aflate la parterul blocurilor ar putea depinde de asociațiile de proprietari. Este propunerea formulată printr-un proiect de act normativ care vine să modifice legislația în domeniu și care va intra în dezbaterea Senatului.

Având în vedere că activitățile economice desfășurate în respectivele spații se schimbă destul de des, avizul de funcționare nu este solicitat la fiecare modificare. Pe de altă parte, unele activități încalcă drepturile locatarilor, tulbură liniștea publică, dar proprietarii nu pot face nimic pentru a rezolva situațiile create.

În aceste condiții, proiectul de modificare a Legii asociațiilor de proprietari și condomniilor prevede instituirea obligației de solicitare a unui nou aviz scris al comitetului executiv, sau a proprietarilor direct afectați, învecinați pe plan orizontal și vertical cu activitatea economică, în cazul în care este schimbat obiectul de activitate al acesteia.

De asemenea, proiectul prevede posibilitatea de suspendare sau chiar de încetare a activității dacă asociația aduce în sprijinul afirmațiilor copiile amenzilor sau sancțiunilor date de poliția chemată la locul tulburării liniștii publice.

Citește și Viața la bloc. Cine are dreptul să impună amenzi pentru locatari

”Retragerea avizului comitetului executiv, respectiv a acordului proprietarilor direct afectați trebuie să fie întemeiată și se face în baza proceselor verbale de constatare a contravenției sau a copiilor acestora, eliberate de către agenții constatatori chemați la locul tulburării, precum și a oricăror altor mijloace legale de probă care dovedesc tulburarea liniștii publice și încălcarea drepturilor locatarilor. Aceasta este însoțită de copii ale proceselor verbale de constatare a contravenției, precum și de alte mijloace legale de probă administrate, dacă este cazul”, precizează proiectul de act normativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel