Mai multe platforme de criptomonede au adus clienților pagube de peste un miliard de dolari
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
Procurorii americani au acuzat trei platforme de criptomonede foarte cunoscute că ar fi înșelat investitorii cu peste 1 miliard de dolari.

Procurorul General din New York, Letitia James, a declarat că Gemini, o platformă de schimb pentru criptomonede, a mințit clienții cu privire la riscurile unor conturi de investiții pe care le oferea, pentru că percepea dobânzi ridicate pentru criptomonede, relatează BBC.

Genesis, o companie de împrumuturi în criptomonede, și compania-mamă Digital Currency Group au fost de asemenea implicate în acest program.

Programul a fost oprit în noiembrie anul trecut, ceea ce a dus la blocarea accesului clienților la propriile fonduri.

Acest lucru s-a întâmplat la puțin timp după prăbușirea FTX, o casă de schimb pentru criptomonede condusă de Sam Bankman-Fried, care acum se confruntă de asemenea cu acuzații de fraudă.

Genesis, care acordase împrumuturi semnificative companiilor lui, a depus mai târziu cerere de faliment.

Procurorul General din New York a declarat că aces caz se referă la "un alt exemplu de persoane cu intenții rele care provoacă daune în industria criptomonedelor, care este insuficient reglementată".

Digital Currency Group (DCG) și Gemini au spus că vor lupta împotriva acuzațiilor.

"Onestitatea și integritatea au fost întotdeauna principiile mele de bază", a declarat fondatorul DCG, Barry Silbert, numind acuzațiile "neîntemeiate".

Cele trei companii au colaborat cu Gemini Earn, care a fost lansat în 2021 și a permis utilizatorilor să împrumute criptomonede din partea platformei Genesis în schimbul unor dobânzi de peste 7%.

În acțiunea în justiție, procurorii au afirmat că Gemini știa că Genesis avea finanțe instabile încă de la începutul programului.

Dar acțiunea în justiție susține că Gemini nu a avertizat clienții cu privire la riscurile împrumuturilor către companie, pretinzând în schimb că a fost supusă unei verificări atente.

În iunie 2022, riscurile s-au amplificat când Genesis a suferit pierderi de peste 1 miliard de dolari din prăbușirea unei alte companii de criptomonede.

Procurorii au spus că Genesis și DCG au încercat să ascundă situația cu ajutorul manipulărilor financiare și a rapoartelor false, inclusiv către Gemini, în timp ce pretindeau public că balanța lor financiară era solidă.

Genesis și DCG se confruntau deja cu acuzații de fraudă legate de aceste eforturi din partea Gemini, o casă de schimb pentru criptomonede fondată de frații Winklevoss, care sunt cunoscuți pentru faptul că au susținut că fostul lor coleg de la Harvard, Mark Zuckerberg, le-a furat ideea de a inventa Facebook.

Potrivit acțiunii în justiție, în vara anului 2022, unii angajați de top ai Gemini s-au îngrijorat cu privier la situația companiei astfel încât și-au retras propriile fonduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel