Mai simplu, mai ușor. Noi reguli pentru înregistrarea firmelor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Măsuri adoptate la nivelul Uniunii Europene
Măsuri adoptate la nivelul Uniunii Europene
Uniunea Europeană vrea să simplifice legislația societăților comerciale. A fost elaborat, în acest sens, un proiect de directivă chemat să îmbunătățească numeroasele procese specifice acestui domeniu, în special cele privitoare la înregistrat la registrul comerțului.

Respectivul act normativ își propune, printre altele, să faciliteze accesul la informații privind societățile comerciale, dar și procesul de înregistrare a unei societăți, prin crearea unui cadru transeuropean cât mai simplu.

Depunere online

Astfel, se va asigura un acces rapid la informații privind condițiile de înregistrare a unei societăți cu răspundere limitată sau de înființare a unei sucursale. De asemenea, se urmărește și posibilitatea depunerii online de documente la registrul comerțului.

Alte obiective privesc transparența fiscală și aplicarea nediscriminatorie a normelor fiscale și limitarea taxelor pentru formalitățile online la un nivel maxim, care să nu depășească costurile globale suportate de statul membru în cauză.

Sistem de transmiere a informațiilor

În egală măsură, se dorește aplicarea unui sistem de transmitere unică a informațiilor, urmărindu-se prezentarea, o singură dată, a acelorași informații, precum și păstrarea documentelor furnizate de către societăți într-un mod care să permită citirea și căutarea acestora pe calculator.

Citește și Semnal de alarmă! Peste 100.000 de firme, în situație de risc

În final, se dorește un nivel general de accesibilitate facilă, în privința informațiilor (prin punerea acestora la dispoziție, în mod gratuit, prin intermediul registrului comerțului) privind societățile, de către orice persoană interesată.

În condițiile în care multe proceduri se doresc a fi digitalizate, directiva face referire și la elemente de garanție împotriva unor eventuale fraude sau abuzuri în procedurile online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel