Majorare pensii. Elena Cristian: Dacă-l asculți pe premierul Cîțu te dai cu capul de toate cărțile din casă
Autor: Dana Mihai | 25 ian 2021, 14:20
Buget 2021. Elena Cristian: Florin Cîțu a făcut un ANUNȚ care ar trebui să dea FRISOANE multora
Buget 2021. Elena Cristian: Florin Cîțu a făcut un ANUNȚ care ar trebui să dea FRISOANE multora
EXCLUSIV
Elena Cristian, redactor șef la DCBusiness, reacționează la RĂSPUNSUL pe care l-a dat premierul Cîțu cu privire la MAJORAREA PENSIILOR .

"Decizia a fost luată. Premierul Florin Cîțu a spus ceea ce șeful său suprem, președintele Iohannis a transmis săptămânile trecute: pensiile nu vor crește în 2021. Doar că o spune într-un fel... agramat, poate-poate nu ne-am prinde: ”Costul cu pensiile au crescut de la majorarea de anul trecut”. Și uite așa aflăm că PENSIONARII trebuie să-i MULȚUMEASCĂ șefului Guvernului că le lasă majorarea de anul trecut, care, ce să vezi, impactează bugetul de anul asta. Ce ți-e și cu cifrele astea...", a declarat Elena Cristian.

O nouă specie de pensii? Cum o poți obține și cine o acordă

Jurnalista, cu o vastă experiență în domeniul economic, explică pe înțelesul tuturor RĂSPUNSUL foarte ocolit al premierului în legătură cu MAJORAREA PENSIILOR, SALARIILOR și ALOCAȚIILOR.

"Acum, revenind la declarația lui Florin Cîțu, situația e clară orice ar spune corul bocitoarelor din alianța PNL-USR-PLUS care sare la ceartă prin studiourile de televiziune. Anul asta nu se majoreaza pensiile: nu 3%, nu 8%, nu 40%. Ce se întâmplă cu celelalte venituri? Alocațiile nu cresc nici ele. Salariile? Doamne ferește, trebuie modificată legea. De ce nu s-a gândit la asta cât era ministrul Finanțelor? Nimeni nu știe... Cert este că se fac legi noi, atât pentru pensii, cât și pentru salarii.", a mai adăugat Elena Cristian.

Întrebarea a fost scurtă și clară: "Se vor MAJORA pensiile de la 1 SEPTEMBRIE?" Mai jos aveți RĂSPUNSUL premierului Cîțu:

"În acest buget, costul cu pensiile în bugetul pentru 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde lei faţă de anul trecut. 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB plus o creştere de la alocaţii, cea de anul trecut plus cea anul acesta încă aproape 3 miliarde lei, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget. Deci cheltuieli în plus. De aici pornim construcţia bugetului de anul acesta, pe legislaţia în vigoare bineînţeles”, a răspuns Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe