Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Profesorul Sorin Dinescu a afirmat că ”Este evident că digitalizarea trebuie să fie focusată pe elemente specifice care pot îmbunătăți procesul educațional, acesta fiind și scopul ei. Sigur, trăim într-o eră a digitalizării accelerate, a tehnologizării accelerate, care pare a realiza anumite clivaje între nevoile mediului economic, nevoile tinerei generații și capacitatea noastră de a ne adapta la nevoile acestora în mediul digital”, a explicat prorectorul Universității de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Docrotorul a mai arătat că ”transformarea procesului educațional și mutarea liniei de forță a greutății în mediul virtual, cel puțin momentan, nu este o soluție și trebuie gândiți cu înțelepciune pașii și etapele care se pretează adaptării la digitalizare. Digitalizarea poate fi și este o soluție și va deveni în următoarele decenii o normă, dar trebuie gândită înțelept”.
Profesorul universitar a mai afirmat că: ”Situația învățământului dual nu este o provocare nouă. Face parte din acele provocări vechi ale învățământului românesc care, în sfârșit, tind să prindă contur. Vorbim de 30 de ani de învățământ dual, după ce am renunțat la ceea ce ne era folositor într-o anumită epocă. Sunt multe piedici și remarc aici un lucru interesant, faptul că operatorii economici nu sunt atât de interesați de implicare”, a punctat profesorul care a continuat spunând că: ”Sigur, poate să fie o limitare a înțelegerii întregului program, poate fi o chestiune de timp până când vor înțelege și vor se vor implica, pentru că mi-ar părea rău să fie dovada tipică a abordării noastre românești. Ne plângem că nu avem forță de muncă, dar să o facă alții și să ne livreze”.
Profesorul Dinescu a mai arătat că învățământul dual trebuie să prindă aripi ”în contextul a mult discutate crize demografice, care de departe, reprezintă mama tuturor crizelor. Poate că nu înțelegem impactul! El se insinuează ușor, ușor. Deja simțim la nivelul învățământului universitar efectele la nivelul pieței muncii. Din păcate nu sunt vești bune, pentru că lucrurile se accelerează, nu se îmbunătățesc și o criză demografică cuplată cu un apetit centrifug al migrației creează premisele unui cadru în care orice este dificil de dezvoltat, dacă nu aproape imposibil. Și atunci vor trebui găsite soluții, atât cât se poate, pe termen iarăși mediu, lung și foarte lung. Pentru reglementarea acestor probleme cu rezultate pe termen scurt este greu de crezut că vom putea găsi”, a mai adăugat profesorul Sorin Dinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...