Marcel Boloş, la reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare. Se face bilanţul punerii în aplicare a PNRR

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, participă marţi, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare.

Conform informaţiilor de pe site-ul Consiliului European, printre punctele importante de pe ordinea de zi se numără: Mecanismul de redresare şi rezilienţă, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, semestrul european, reuniuni internaţionale, finanţarea combaterii schimbărilor climatice etc.

În ceea ce priveşte Mecanismul de redresare şi rezilienţă, miniştrii de resort vor face bilanţul punerii în aplicare a mecanismului şi Consiliul va urmări să adopte decizii de punere în aplicare prin care să aprobe planurile de redresare şi rezilienţă modificate, prezentate de unele state membre.

Referitor la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, miniştrii vor fi informaţi cu privire la situaţia actuală în ceea ce priveşte impactul economic şi financiar al acestei agresiuni.

De asemenea, pe parcursul reuniunii, Consiliul va desfăşura un schimb de opinii cu privire la lecţiile învăţate din ciclul semestrului european din 2024.

Consiliul şi Comisia vor informa miniştrii cu privire la principalele rezultate ale reuniunii G20 a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale, care a avut loc la 25-26 iulie 2024.

Se preconizează aprobarea de către Consiliu a mandatului UE şi a declaraţiei către CMFI (Comitetul Monetar şi Financiar Internaţional ) în vederea reuniunii G20 a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din 23-24 octombrie 2024 şi a reuniunilor de primăvară ale FMI.

Totodată, Consiliul va urmări să adopte concluzii privind finanţarea combaterii schimbărilor climatice în vederea Conferinţei ONU din 2024 privind schimbările climatice, COP29, din 11-22 noiembrie 2024.

Un alt punct pe ordinea de zi vizează lista UE a jurisdicţiilor necooperante, iar Consiliul va urmări să aprobe concluzii privind revizuirea listei în scopuri fiscale. Miniştrii vor primi o actualizare periodică a listei pe baza lucrărilor Grupului de lucru pentru Codul de conduită (impozitarea întreprinderilor).

Preşedinţia va prezenta şi situaţia actuală a propunerilor legislative în domeniul serviciilor financiare. Miniştrii vor fi, de asemenea, informaţi cu privire la situaţia actuală în ceea ce priveşte punerea în aplicare a actelor legislative ale UE din domeniul serviciilor financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik

pixel