Marcel Ciolacu, discuţii cu investitorii din Qatar despre Portul Constanţa şi autostrada Comarnic-Braşov
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Aflat în vizită în Qatar, premierul Marcel Ciolacu  a susţinut declaraţii comune de presă alături de premierul şi ministrul de Externe al Statului Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, la finalul întrevederilor oficiale care au avut loc la Amiri Diwan, sediul conducerii Qatar-ului.

O componentă esențială a vizitei efectuate de delegația condusă de premierul Marcel Ciolacu în Qatar a fost focusul pe aspectele economice, cu investiții propuse în diverse proiecte cheie din România. Printre acestea se numără investiții în Portul Constanța, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, Autostrada Comarnic-Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov.

În timpul vizitei, prim-ministrul român s-a întâlnit cu diferiți reprezentanți importanți din Qatar, printre care Șeicul Faisal bin Qassim al-Thani, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Qatar, și reprezentanții Autorității de Investiții din Qatar (QIA), fondul suveran de investiții al Statului Qatar, pentru a discuta despre interesele comune și posibilitățile de colaborare.

Premierul României a subliniat interesul său pentru creșterea investițiilor qatareze în țară și pentru consolidarea cooperării bilaterale în diferite sectoare, exprimând dorința de a exploata potențialul real al relațiilor bilaterale. Ca urmare a discuțiilor, s-a convenit asupra creării unui grup de lucru comun pentru identificarea proiectelor de interes reciproc și promovarea acestora în rândul investitorilor interesați.

De asemenea, s-a discutat despre reactivarea Comisiei mixte de cooperare economică și organizarea unui Forum de afaceri bilateral pentru a explora modalități de diversificare a cooperării bilaterale.

Premierul Ciolacu a evidențiat interesul României în atragerea unor investiții semnificative din Qatar, subliniind potențialul în domenii variate, precum energia regenerabilă și sectorul energetic, inclusiv noile exploatări de gaze naturale din Marea Neagră și expertiza locală în domeniul petrolului.

Un punct important a fost Portul Constanța, care este văzut ca un hub logistic important în Europa Centrală și de Est, iar discuțiile au inclus și investiții în infrastructură, cum ar fi dezvoltarea Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, construcția autostrăzii Comarnic-Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov.

În sectorul agricol, dialogul s-a concentrat pe facilitarea exporturilor de produse românești în Qatar, iar în acest context a fost semnat un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul carantinei veterinare și importul/exportul de animale vii și păsări între autoritățile relevante din România și Qatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel