Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat privind măsurile de sprijin
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
Coaliția aflată la guvernare pare să fi ajuns la un acord privind pachetul de măsuri economice care vor fi adoptate pentru a sprijini economia și populația.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, toate măsurile din pachetul economic vor fi puse în transparență și vor intra în circuitul de avizare în următoarele două săptămâni.

Marcel Ciolacu a declarat că prima măsură care trebuie luată este de a se veni cu o ordonanță de ajustare a prețurilor la investiții și la construcții.

„Avem în derulare proiecte de peste 40 de miliarde de lei și cu această ordonanță se va veni săptămâna viitoare, deblocându-se, până la urmă, 90% din șantierele de pe teritoriul României, atât din fonduri bugetare, cât și din fonduri europene”, a spus Ciolacu, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ne ajută măsurile luate de BNR? Mircea Coșea, explică pe înțelesul tuturor

Adrian Negrescu: Decizia BNR este ca ”un algocalmin oferit unui bolnav în comă”

Pentru aceste proiecte există un draft dat către avizare în circuitul interguvernamental.

Întrebat când intră în vigoare măsurile, Ciolacu a răspuns că părerea sa este că în următoarele 2 săptămâni toate măsurile vor fi puse în transparență și vor intra în circuitul de avizare.

„Sunt foatre multe măsuri mai ales în zona economică unde este nevoie de o infuzie de capital din partea statului, astfel încât să nu ajungem într-o criză economică”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu a dat și exemple de scheme de ajutor prin ministerele de resort: pentru capitalul de lucru, pentru șomaj tehnic susținut. Președintele PSD a mai spus că au fost identificate și resursele astfel încât să nu fie o îndatorare prea mare de la bugetul statului, respectiv fondurile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel