Marea Britanie investighează TikTok, Reddit și Imgur pentru protecția datelor copiilor

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
TikTok / sursa foto: Freepik.com / Grinvalds
TikTok / sursa foto: Freepik.com / Grinvalds
Autoritatea britanică pentru protecția datelor, Information Commissioner's Office (ICO), a anunțat luni deschiderea unei anchete privind modul în care platformele TikTok, Reddit și site-ul de partajare a imaginilor Imgur protejează intimitatea copiilor, transmite Reuters.

Rețelele sociale utilizează algoritmi sofisticați pentru a prioritiza conținutul și a menține utilizatorii implicați. Cu toate acestea, amplificarea conținutului similar poate expune copiii la cantități tot mai mari de materiale dăunătoare.

ICO examinează modul în care platforma TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, utilizează datele personale ale utilizatorilor cu vârste între 13 și 17 ani pentru a sugera conținut în feed-ul lor. Totodată, autoritatea investighează Reddit și Imgur pentru a stabili cum verifică vârsta utilizatorilor minori.

„Dacă vom descoperi dovezi suficiente că aceste companii au încălcat legea, le vom prezenta concluziile noastre și vom solicita explicații înainte de a lua o decizie finală”, a precizat ICO într-un comunicat.

În 2023, ICO a amendat TikTok cu 12,7 milioane de lire sterline (aproximativ 16 milioane de dolari) pentru încălcarea legii privind protecția datelor prin utilizarea informațiilor personale ale copiilor sub 13 ani fără consimțământul părinților.

Un purtător de cuvânt al Reddit a declarat pentru Reuters că platforma colaborează cu ICO și se angajează să respecte toate reglementările din țările în care operează. „Majoritatea utilizatorilor noștri sunt adulți, dar avem în plan implementarea unor schimbări anul acesta pentru a respecta noile reglementări britanice privind verificarea vârstei”, a adăugat acesta.

ByteDance, TikTok și Imgur nu au răspuns imediat solicitării Reuters pentru comentarii.

Regatul Unit a adoptat recent o legislație mai strictă pentru platformele de social media, impunând măsuri mai dure pentru prevenirea accesului copiilor la conținut dăunător sau nepotrivit vârstei lor. Conform reglementărilor propuse anul trecut, rețelele sociale, inclusiv Facebook, Instagram și TikTok, trebuie să își ajusteze algoritmii pentru a filtra sau reduce vizibilitatea materialelor periculoase destinate utilizatorilor minori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel