Marea Britanie și Coreea de Sud iau măsuri pentru a susține comerțul bilateral
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Asamblare auto / Sursa: flickr.com
Asamblare auto / Sursa: flickr.com
Marea Britanie și Coreea de Sud vor prelingi un acord pentru facilitarea comerțului cu un anumit tip de bunuri, lucru care va susține industria auto a celor două prăți.

Marea Britanie și Coreea de Sud au convenit să prelungească un acord prin care cele două părți beneficiază de tarife reduse sau inclusiv inexistente în comerțul cu produse care conțin componente provenite din Uniunea Europeană, lucru de bun augur pentru industria auto, afirmă Reuters. 

Fără această prelungire de doi ani, întreprinderile britanice ar fi fost supuse unor tarife majorate începând cu 1 ianuarie 2024 în ceea ce privește exporturile de produse fabricate cu componente din UE, conform regulilor de proveniență (rules of origin), și pentru produsele expediate prin intermediul UE.

Aceste tarife mai mari ar fi putut afecta atât producătorii de alimente și băuturi cât și producătorii de automobile, ceea ce ar fi putut duce la creșterea prețurilor pentru produse precum mașinile electrice.

Comerțul anual între Marea Britanie și Coreea de Sud valorează 18 miliarde de lire sterline (21,9 miliarde de dolari) iar cele două părți vor începe negocierile pentru un nou acord comercial la sfârșitul acestui an. Actualul acord a fost înființat odată cu aderarea Marii Britanii la UE.

Nigel Huddleston, ministrul britanic pentru comerțul internațional, a declarat că prelungirea perioadei fără tarife va oferi stabilitate întreprinderilor.

"Aceasta este o veste fantastică pentru întreprinderile din Marea Britanie care pot continua să-și vândă bunurile cu încredere către Coreea de Sud", a spus Huddleston.

Coreea de Sud este a șaptea cea mai mare piață de export pentru mașinile fabricate în Marea Britanie și al treilea cel mai mare furnizor de mașini noi pentru Marea Britanie, ceea ce înseamnă că orice schimbări de tarife "ar fi fost inoportune pentru ambele părți", a declarat Mike Hawes, șeful organizației de comerț a industriei auto britanice.

"Așteptăm cu nerăbdare începerea negocierilor și încheierea rapidă a unui acord comercial modernizat care să aducă mai multe beneficii sectoarelor noastre auto, în special stimularea comerțului cu vehicule electrice și tehnologii conexe", a spus Hawes, directorul executiv al Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel