Mari bănci restricționează operațiunile cu Credit Suisse
Autor: DCBusiness Team | 17 Martie 2023, 20:50
Credit Suisse / Foto: eflon / Flickr
Credit Suisse / Foto: eflon / Flickr
Cel puțin patru bănci importante, printre care Societe Generale și Deutsche Bank, au impus restricții asupra tranzacțiilor care implică Credit Suisse sau active legate de banca elvețiană, scrie Reuters care citează surse apropiate de această chestiune.

Credit Suisse care a suferit o grea lovitură pe bursă după o serie de scandaluri, pierderi financiare și sfidarea investitorilor, declarase anterior că este suficient de solidă și de globală, întrucât a primit săptămâna aceasta un împrumut de 50 de miliarde de franci elvețieni (50,7 miliarde de euro) de la banca centrală, Banca Națională a Elveției (SNB).

"Îndeplinim și depășim toate cerințele de reglementare. Capitalul și lichiditățile noastre sunt foarte puternice", a declarat la începutul acestei săptămâni directorul general al Credit Suisse, Ulrich Körner, pentru reporteri.

Este pentru prima dată când o astfel de lipsă de încredere în Credit Suisse a fost făcută publică.

Societe Generale, care și-a redus în ultimele săptămâni pozițiile de contrapartidă cu Credit Suisse, nu intenționează să le majoreze, potrivit a două surse cu cunoștințe directe despre acest subiect.

Contactată, Société Générale nu a dorit să comenteze.

Deutsche Bank, la rândul său, a redus săptămâna aceasta valoarea anumitor active legate de Credit Suisse, potrivit unui oficial de la o companie europeană de gestionare a activelor care are legături de afaceri cu banca germană. Deutsche Bank a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Divizia de private banking a HSBC Holdings a început, de asemenea, să analizeze cu atenție creanțele sale legate de titlurile de valoare ale Credit Suisse deținute de clienți din Europa și Asia, a declarat o sursă cu cunoștințe directe despre acest subiect. Sursa a adăugat că banca nu a luat încă o decizie cu privire la reducerea expunerii sale la banca elvețiană, dar monitorizează îndeaproape evoluțiile și va lua o decizie în acest sens la începutul săptămânii viitoare.

HSBC nu a făcut niciun comentariu imediat.

O altă sursă de la o bancă importantă cu relații directe cu Credit Suisse în Asia a declarat că banca sa a decis să ceară băncii elvețiene să deconteze imediat o tranzacție, care ar fi putut fi recuperată ulterior.

Reuters a aflat tot din surse că încă o bancă importantă și-a redus, de asemenea, expunerea față de Credit Suisse, inclusiv în cazul împrumuturilor negarantate.

Credit Suisse nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Ikea, la un pas de vânzarea fabricii din Rusia

Tranzacţia a ajuns pe ultima sută de metri.

EximBank își schimbă numele

Banca de Export Import a României - EximBank SA va deveni Exim Banca...

Crossuri externe