Marile lanțuri hoteliere se luptă pentru Africa

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Țările africane, cu economii aflate în plin avânt și o dezvoltare rapidă a centrelor urbane, se dovedesc a fi o piață de mai multe miliarde de dolari pentru industria hotelieră.

Marile lanțuri hoteliere au început deja încă din 2016 să își pună în aplicare planurile de cucerire a pieței din Africa, una care nu stă foarte bine, atunci când vine vorba de prezența numelor de top din domeniu, anunță qz.com.

Numărul sosirilor internaționale pe aeroporturile africane a înregistrat o creștere substanțială, între 1995 și 2014, de la 24,1 milioane la 55,9 milioane, ceea ce înseamnă mai mult decît dublu. Africanii călătoresc, la rândul lor, mai mult pe continent, iar înființarea Pieței unice africane de transport aerian prevestește zboruri mai ieftine între orașele din diferite țări, deci și o nevoie mai mare pentru spații de cazare.

AccorHotels, cel mai mare operator hotelier din Africa, ce deține branduri precum Sofitel, Novotel și Ibis, a încheiat în iulie anul curent un acord ambițions cu Katara Hospitality, din Qatar, pentru a pune înființa un fond de 1 miliard de dolari, care să contribuie la dezvoltarea pieței hoteliere în Africa Subsahariana. AccorHotels operează în prezent peste 100 de hoteluri pe continent.

Marriot, care deține diverse branduri în 21 de țări africane, intenționează să își sporească prezența cu 50%, până în 2023. Marriot dorește nu doar să își extindă afacerile în țările în care operează, ci dorește să intre pe piețe noi, în țări ca Benin, Botswana, Coasta de Fildeș, Mauritania, Mozambic și Senegal, pentru a opera 38.000 de camere în 200 de hoteluri.

Și brandul american Hilton vrea să își dubleze prezența pe piața africană. Hilton deține deja 41 de hoteluri, sub diferite branduri, dar în următorii cinci ani dorește să opereze alte 53, în cadrul inițiativei Hilton Africa Growt, prin care sunt puse la bătaie 50 de milioane de dolari pentru deschiderea a 100 de noi hoteluri cu nu mai puțin de 20.000 de camere, în 13 țări africane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro

pixel