În spatele acestui nume, care face trimitere la benzile desenate Marvel, se ascunde un fel de armură menită să îmbunătățească siguranța scafandrilor și să le permită acestora să lucreze mai mult timp în ape mai adânci. Publicația Navy Times a dezvăluit existența acestei tehnologii, care este cunoscută oficial sub numele de DSEND, pentru "Deep Sea Expeditionary with No Decompression system". Un proiect în valoare de câteva mii de dolari.
După cum sugerează și numele său, este vorba despre un costum de scufundare atmosferică ajustată. Presiunea internă constantă este deosebit de importantă, deoarece permite utilizatorii să nu mai parcurgă între procesul de decompresie. Mai simplu spus, când o ființă umană se scufundă în adâncuri cu un echipament obișnuit, la fiecare 10 metri ea este unei greutăți atmosferice suplimentare. Această schimbare de presiune creează bule în sângele scafandrului, astfel că, la revenirea la suprafață, trebuie să se oprească la diferite stații de decompresie pentru a evita probleme grave de sănătate.
Șase ore
În prezent, soldații Marinei americane nu pot rămâne în apă mai mult de 25 de minute pentru îndeplinirea misiunilor lor, înainte de a fi supuși unui lung proces de decompresie. Tehnologia DSEND ar trebui să elimine complet această problemă. "Cu acest costum, putem duce un om pe fundul mării, el poate lucra acolo timp de șase ore, după care este scos la suprafață. El poate ieși imediat din costum. Următorul om intră în costum și coboară înapoi pentru a lucra alte șase ore", a declarat Paul McMurtrie, responsabilul programului, pentru Navy Times.
Costumul are, de asemenea, articulații flexibile, rotative, care îi oferă purtătorului o mai mare mobilitate, menținând în același timp o presiune internă constantă. Acesta este un progres important, având în vedere că scafandrii US Navy sunt responsabili de salvarea în largul mării a navelor și aeronavelor, de salvarea subacvatică, de eliminarea munițiilor explozive, de întreținerea corpului navelor și de recuperarea echipamentelor scufundate. Toate sarcini care necesită o mare dexteritate.
"O misiune care ar fi necesitat scafandri convenționali două-trei săptămâni va dura doar o zi sau două pentru utilizatorii acestui nou costum, care vor lucra în echipe mai mici", a conchis Paul McMurtrie. Deși a dat deja rezultate bune, tehnologia DSEND mai trebuie testată timp de mai mulți ani înainte de a intra în producția de masă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...