Mario de Mezzo: Sunt ACTORI MARI care primesc 50 lei/an de la CREDIDAM
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Mario de Mezzo: Sunt ACTORI MARI care primesc 50 lei/an de la CREDIDAM
Mario de Mezzo: Sunt ACTORI MARI care primesc 50 lei/an de la CREDIDAM
EXCLUSIV
Mario de Mezzo, deputat PNL, a fost invitat la DC News, unde a discutat despre veniturile artiștilor.

"Cei mai mulți dintre dintre actori sunt nemulțumiți. De exemplu vorbeam cu doamna Magda Catone care îmi spusese că domne filmele dânsei și le monitorizează, se uită, se vede că sunt date pe un canal de filme românești, pe un canal de nu știu ce... Pe ici colo... a câștigat într-un an de zile 80 de lei de la CREDIDAM.

ACTORI ÎN VOGĂ CARE PRIMESC 50 DE LEI/ AN

"Dar sunt actori mari care joacă în filme pe posturi mari de televiziune Antena 1 sau Pro TV și care câștigă 50-70 de lei. Dar NU din cauza posturilor de TV, Antena plătind banii ăștia conform metodologiei, adică plătește întreg, nu există pentru că aici organismul de gestiune colectiva este foarte bun în a recupera.

Adică dacă eu sunt utilizator și nu te-am plătit, organismul de gestiune colectivă se duce în instanță recuperează banii și cu dobândă și cu penalități. Și astea sunt foarte mari așa că îi iei pe colectare. Fac o treabă excepțională, la repartiție mai au anumite probleme, înțelegi acolo!.", a explicat Mario de Mezzo.

Conform datelor, Alexandru Arșinel a încasat cu un an în urmă sume ca: 82.894 de lei salariul de manager, 127.704 lei din drepturi de proprietate intelectuală, 35.400 lei pensie de revoluționar, 47.798 de lei pensie și 44.204 lei, indemnizație de merit de la Ministerul Culturii.

În schimb, Florin Piersic, nu se poate bucura de aceleași sume. Actorul a jucat în numeroase filme și piese de teatru, iar după ce s-a retras de pe scenă, statul român i-a oferit o pensie lunară de 2.000 de lei. Marele artist mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel